“Vučić pokušava da ubijedi građane da su Njemačka i Turska prijatelji Srbije”

Predsjednik pokreta Ljubav, vera, nada Nemanja Šarović ocijenio je danas da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić “krenuo u ofanzivu protiv zdravog razuma” u pokušaju da ubijedi građane kako su Njemačka i Turska “veliki prijatelji Srbije”.

Komentarišući Vučićevu posjetu Turskoj, Šarović je podsjetio da je predsjednik te zemlje Recep Tayyip Erdogan najavljivao diplomatsku ofanzivu u cilju povećanja broja zemalja koje priznaju nezavisnost Kosova.

On je rekao da “neskrivena” želja Turske da dominira regionom odavno nikoga ne iznenađuje, kao ni Erdoganov stav o kosovskoj nezavisnosti, tim prije što je Turska 2008. godine bila druga država na svijetu koja je zvanično priznala nezavisnost Kosova.

“Ako sve to ne iznenađuje, pa politiku Turske polazeći od njihovih interesa možemo nazvati očekivanom i normalnom, to svakako ne možemo reći za ono što rade predsjednik, Vlada i ministarstvo inostranih poslova Srbije”, naveo je Šarović.

Ocijenio je i da će nedavno otvaranje Generalnog konzulata Turske u Novom Pazaru “nesumnjivo imati dalekosežne štetne posljedice na stabilnost Srbije”.

“Međutim, sve ozbiljne teme pale su u zaborav kada je predsjednik Aleksandar Vučić iz Ankare egzaltirano objavio da ga je Erdogan ne samo izveo na ručak, već da je, van svakog protokola, počašćen fildžanom čaja i pravim turskim baklavama što je nesumnjivo potvrda ogromnog srpsko-turskog prijateljstva i međunarodnog ugleda srpskog diktatora”, naveo je Šarović.

Dodao je da “onaj ko pomisli da Kosovo i Metohiju, Rašku oblast ili bilo koji drugi dio Srbije može prodati i predati za ručak i tepsiju baklave, ne može i neće proći bolje od turskog sultana Murata koga je Miloš Obilić ubio u Boju na Kosovu 1389. godine”.

N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.