HomeNOVOSTIVučić: To što neki kažu da im neće kruna pasti s glave,...

Vučić: To što neki kažu da im neće kruna pasti s glave, a ona padne…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da se uvijek rukovodio time da on vodi politiku, a ne da najniži porivi onih građana koji nemaju nikakvu odgovornost vode njega.

Povodom izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića “da je spreman da razgovara sa njim, ali da neće u Beograd”, Vučić je rekao da je uvijek spreman da razgovara bilo kada i bilo gdje.

“To što neki kažu da im neće `kruna pasti s glave`, a kruna padne s glave, posle nekoliko dana kampanje u medijima i na socijalnim mrežama, to nemojte mene da pitate”, rekao je Vučić novinarima, komentarišući raniju Izetbegovićevu izjavu da mu neće “pasti kruna s glave” ako dođe u Beograd na razgovor s Vučićem.

Vučić je istakao da se uvijek rukovodio time da vodi politiku, a ne da najniži porivi onih građana koji nemaju nikakvu odgovornost vode njega.

“Izabrani ste na određeno mjesto zato što treba da vodite zemlju i ljude, a ne da laka rješenja i ono što ljudi žele, vode vas. Što se nas tiče, mi ćemo u razgovorima da učestuvjemo kad god požele i gdje god požele. Svaki razgovor je blagorodan i uvek može da donese samo nešto dobro. Kada nema razgovora, onda uvek imamo problema”, naveo je Vučić.

On je rekao da će isto da govori i da će imati iste želje za mirom i stabilnošću i u Beogradu i Sarajavu i svakom drugom mjestu.

“Za mene kancelarija, mesto, grad, zemlja, u kojoj se razgovori o Srbiji vode ili o odnosu sprskog sa nekim drugim narodom, o odnosu Srba i Bošnjaka, spreman sam da vodim na svakom mestu”, naveo je Vučić.

Vučić je rekao da je više puta izražavao zabrinutost zbog situacije u BiH, te da se smije onima u Evropi koji kažu kako on i Srbija stoje iza krize u BiH, jer zna da su zlonamjerni i da nemaju pojma o čemu pričaju.

“Interes Srbije je da ima mir i stabilnost, da putevima poveže Banjaluku, Sarajevo sa Beogradom, a ne da se ratuje, ali to ne možete nekim ljudima da objasnite”, rekao je Vučić.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments