VULIN PONOVO PRIJETI: „Ako treba neko da se igra silom, možemo mi više sile da pokažemo nego…”

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da će Priština morati da povuče svoj potez sa tablicama “kojim destabilizuje region” ako želi da pregovara, jer “Srbija ne pregovara pred pištoljem uperenim u čelo”.

„Ako treba neko da se igra silom, možemo mi više sile da pokažemo nego Kurti sa tom šakom razbojnika ali nećemo jer smo odgovorni i vodimo računa o svakom životu. Ja ne želim da se Kosovo zapali, već mir“, rekao je Aleksandar Vulin za TV Pink.

On je naveo da će „srpska žandarmerija izvršiti svako naređenje predsjednika države Aleksandra Vučića, ona je spremna da to uradi i visoko motivisana, braniće svoj narod gdje god je potrebno“ i ocijenio je da „novog pogrona nad srpskim narodom neće biti“.

Navodeći da Priština ne ispunjava svoje obaveze iz Briselskog sporazuma, on je rekao da je Evropska unija (EU) „lažljiva organizacija čija riječ ništa ne važi“.

„Nek nam (EU) kaže da li Briselski sporazum vredi, ako ne vredi onda ne vredi u celini, onda će se mnoge stvari promeniti na prostoru Kosova i Metohije. Mnoge, videćemo kako će funkcionisati pravosuđe, da vidimo šta biti sa kosovskom p**icijom, sa elektroeneregetskim sistemom“, rekao je Vulin.

On je rekao da „EU vredi koliko njen potpis (na Briselski sporazum). Kad me sledeći put opet neko bude pitao zašto nisam za EU evo samo to – vi ste lažovi koji ne poštuju svoj potpis“, rekao je Vulin.

SB

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.