Samo Provjereno

Internet portal

ŽELJKO KOMŠIĆ VIŠE NIJE MOGAO IZDRŽATI: Zbog Milorada Dodika pisao NATO štabu i EUFOR-u

1 min read

Zahtjevi su tek jučer upućeni u Predsjedništvo BiH zbog svojevrsnog samovoljnog postupanja, mimo članova Predsjedništva.

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, uputio je pismo NATO štabu u Sarajevu, kao i komandantu EUFOR-a u BiH, u kojem je zatražio njihov angažman, odnosno helikoptere za gašenje požara u BiH.

– Komšić se na taj potez odlučio s obzirom na to da član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ne želi dati saglasnost za angažman helikoptera Oružanih snaga BiH te imajući u vidu da, po Zakonu o odbrani, sva trojica članova Predsjedništva BiH moraju dati saglasnost za angažman resursa Oružanih snaga BiH – naglašavaju iz Komšićevog kabineta.

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine dobilo je od 27. jula do 9. augusta ove godine pet zahtjeva za angažman helikoptera Oružanih snaga BiH, i to u Širokom Brijegu, Tomislavgradu, Stocu, Neumu i Livnu.

Zahtjevi su tek jučer upućeni u Predsjedništvo BiH zbog svojevrsnog samovoljnog postupanja, mimo članova Predsjedništva.

Naime, zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić u ponedjeljak nam je kazao da su on i generalni sekretar Predsjedništva Zoran Đerić u telefonskom razgovoru došli do zaključka da je nesuvislo slati zahtjeve, jer nema sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

SB

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com