ZVIZDIĆ PISAO AMERIČKOJ PREDSJEDNICI ZASTUPNIČKOG DOMA: “Mi u Bosni i Hercegovini…”

…čiji su građani u nedavnoj prošlosti bili izloženi strašnim stradanjima i patnjama, razumijemo i dijelimo saosjećanje sa porodicama nastradalih u terorističkom napadu.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić u povodu godišnjice od terorističkog napada, 11. septembra 2001. godine u Sjedinjenim Američkim Državama uputio je pismo predsjednici Zastupničkog doma Kongresa SAD, Nancy Pelosi.

Zvizidić je izrazio saosjećanje povodom godišnjice jednog od najstravičnijih terorističkih napada koje je svijet ikada vidio, napada na tornjeve Svjetskog trgovačkog centra u New Yorku i Pentagona u Washingtonu.

“Terorizam je postao globalna prijetnja i samo zajedno možemo odgovoriti tom izazovu i prijetnji”, poručio je Zvizdić, te dodao:

“Mi u Bosni i Hercegovini, čiji su građani u nedavnoj prošlosti bili izloženi strašnim stradanjima i patnjama, razumijemo i dijelimo saosjećanje sa porodicama nastradalih u terorističkom napadu. Uvjeravam vas da u borbi protiv terorizma i svih oblika ekstremizma, cijeneći naše dugo i iskreno prijateljstvo, uz puni pijetet i iskreno saosjećanje za sve ljude koji su poginuli u ovoj tragediji, čvrsto stojimo uz Sjedinjene Američke Države”.

SB

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.