HomeNOVOSTIBIHAMBASADOR VELIKE BRITANIJE O SANKCIJAMA: "Proces je u toku..." (VIDEO)

AMBASADOR VELIKE BRITANIJE O SANKCIJAMA: “Proces je u toku…” (VIDEO)

Iz Londona se očekuju i nove poruka nakon večerašnjeg online razgovora sa Vanjom Filipović, ambasadorom Bosne i Hercegovine u Velikoj Britaniji, koji organizira BH UK Network. Tema je, kako je navedeno u najavi, aktuelna situacija u domovini.

“Ne mogu da komentarišem, proces je u toku. Relevantne sankcije su na stolu, ali najbolje sankcije su domaće sankcije na dan izbora i na sudovima”, poručio je ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Matthew Field tokom konferencije pod nazivom “Harmonizacija sudske prakse u fokusu Pravosudnog foruma za BiH” koja se održava u Mostaru.

Diplomatsku ofanzivu kojoj svjedočimo posljednjih dana otvoreno su zatražili i predstavnici Inicijative Remembering Srebrenica. U pismu koje je poslano na 10.000 adresa ključnih osoba u Velikoj Britaniji, pozivao ih je da o stanju u BiH upozore svoje predstavnike u Parlamentu predsjedavajući Inicijative Remembering Srebrenica u Velikoj Britaniji Waqar Azmi, te podsjetio na nedavni izvještaj visokog predstavnika Christiana Schmidta Vijeću sigurnosti UN-a, u kojem je njemački diplomat mogućnost formiranja paralelnih entitetskih institucija nazvao jednakima secesiji, te je upozorio da zemlji prijeti neposredna opasnost od raspada, sa “vrlo stvarnim” izgledima za povratak sukoba.

Iz Londona se očekuju i nove poruka nakon večerašnjeg online razgovora sa Vanjom Filipović, ambasadorom Bosne i Hercegovine u Velikoj Britaniji, koji organizira BH UK Network. Tema je, kako je navedeno u najavi, aktuelna situacija u domovini, piše N1.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments