HomeMAGAZINANJA IZ ZRENJANINA ISPRIČALA KAKVE SU CENE U NEMAČKOJ: Evo šta je...

ANJA IZ ZRENJANINA ISPRIČALA KAKVE SU CENE U NEMAČKOJ: Evo šta je dosta skuplje nego u Srbiji! “A ako morate kod zubara…”

Anja iz Zrenjanina, koja je nekoliko godina živjela u Njemačkoj, ispričala je za Kurier o cijenama u zemlji, ali i cijenama nekih usluga rukotvorina.

Kada su u pitanju cijene i popusti na njemačkom tržištu, kaže da oni ovise o dvije stvari.

– Prvo pogledajte rok trajanja, ako je meso ili neki drugi proizvod pred istekom, ima popust od 30 posto, ako je normalan rok trajanja, primjerice, snizili su kavu ili jogurt, onda je Popust od 10 odsto – rekla je Anja za Kurir.

Osim toga, rekao je da postoje mnoge razlike između srpske i njemačke dijete.

– Razlike u slatkišima, kemikalijama, deterdžentu za rublje, omekšivaču. To je nešto kvalitetnije, kao zaslađeno vrhnje, krema za lice – objasnila je.

Usluge zanatlija su mnogo skuplje nego u Srbiji.

– Imam informacije iz cijele Njemačke. Šišanje, šamponiranje i feniranje je oko 60 eura za ženu, a 120 eura ako je potrebno i farbanje. Za oblog na kosi moraćete da dodate još 75 evra – rekla je Anja za Kurir i istakla da je muško šišanje 20 evra.

 

@anjasoponjai1986

Iz Nemacke pravo u Srbiju kod frizera #frizer #deutschland #nemacka #srbija #bosna #zivotunemackoj #zivotunjemackoj #fypシ #viralvideo

♬ original sound – Zivot u Nemackoj

– Cijena mladenačke frizure na svadbi varira od 120 do 150 eura, primjerice, znam za djevojku kojoj je kosa ošišana, oprana i osušena za 180 eura.

Kada je riječ o cijenama kozmetičkih salona, ​​one su, prema Anjinoj priči, također više nego u Srbiji.

– 150 EUR za depilaciju cijelih nogu. Manikura 70 eura, pedikura 35-40 eura. Anja otkriva da se ekstenzije trepavica kreću od 80 do 160 eura, dok su puderi za obrve 450 eura.

 

@anjasoponjai1986

Cene jabuka u Nemackoj u Aldiju #cena #jabuke #fypシ #page #viral #pyf #aldi #balkan #zivotunemackoj #srbija #hrvatska #bosna #makedonija

♬ original sound – Zivot u Nemackoj

Treba vam više novca za odlazak zubaru.

– Stomatološka pokrivenost do 500 EUR po zubu i implantati 250 EUR po zubu. 75 do 100 eura ako treba ukloniti kamenac i polirati zube. Anja za Kurir kaže da hirurška resekcija košta od 100 do 130 eura, a plombe 70 eura.

@anjasoponjai1986

U Srbiji za 6000€ u Marco dental tourism, ko je lud da placa 27000e u Nemackoj. @marco.dental.tourism 🇷🇸 #zubi #zivotunemackoj #germany #foryoupage #pageforyou #viralvideo #cuoplegoals #dr #zahnarzt #nemacka #srbija #gastarbeiter

♬ original sound – Zivot u Nemackoj

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments