HomeNOVOSTIBIHAustrija pozvala hrvatskog veleposlanika na razgovor zbog Milanovićeve izjave

Austrija pozvala hrvatskog veleposlanika na razgovor zbog Milanovićeve izjave

Zbog izjava hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića na račun austrijske korona-politike, veleposlanik Republike Hrvatske u Austriji Danijel Glunčić pozvan je u srijedu na razgovor u austrijsko ministarstvo vanjskih poslova u Beču, potvrđeno je za Hinu iz hrvatskog veleposlanstva.

“Mogu potvrditi da sam bio pozvan na razgovor u ministarstvo vanjskih poslova Republike Austrije”, rekao je hrvatski veleposlanik Danijel Glunčić za Hinu. On je odbio komentirati sadržaj razgovora.

Kako je priopćilo austrijsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova, a kako prenose austrijski mediji, Glunčić je na razgovor pozvan zbog “izuzetno neobičnih izjava hrvatskog predsjednika” a koje su tom prilikom i “najoštrije odbačene”.

“Usporedba mjera protiv pandemije koronavirusa i fašizma je neprihvatljiva. U našoj je odgovornosti da zaštitimo građane Austrije i mi shodno tomu i djelujemo”, stoji u priopćenju ministarstva, kako prenosi agencija APA.

“Hrvatskom veleposlaniku u Austriji je jasno prenijeta začuđenost ovim izjavama”, rekao je državni tajnik u ministarstvu Peter Launsky-Tieffenthal.

Austrijski mediji citiraju hrvatskog predsjednika koji je, nakon susreta s papom Franjom u Vatikanu u ponedjeljak, austrijske mjere lockdowna za necijepljene usporedio s metodama “koje podsjećaju na tridesete” i nazvao ih “glupostima”.

U Austriji od ponedjeljka vladaju stroge mjere ograničenja kretanja za necijepljene i one koji nisu preboljeli koronavirus.

Osobe koje nisu cijepljenje ili preboljele covid u Austriji smiju napustiti svoj stan samo u iznimnim slučajevima poput nabave namirnica, posjeta liječniku ili ljekarni ili odlaska na posao.

Poštivanje te mjere striktno će se provjeravati, a prekršaji će biti kažnjeni kaznama do 1450 eura.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments