HomeNOVOSTIBIHBećirović poručio Vučiću: Nismo u srednjem vijeku da pregovaraju Srbi i Bošnjaci

Bećirović poručio Vučiću: Nismo u srednjem vijeku da pregovaraju Srbi i Bošnjaci

Denis Bećirović, potpredsjednik SDP-a i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine oglasio se povodom poruke Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije koji je jučer nakon sastanka s Miloradom Dodikom u Beogradu rekao da se moraju čuti i Bošnjaci i razgovarati s njima te na taj način zajedno rješavati probleme.

“Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić mora, napokon, shvatiti da ne može biti nikakvih pregovora između Srba i Bošnjaka jer ne živimo u srednjem vijeku. Pregovarati, razgovarati i sarađivati mogu samo dvije države članice Ujedinjenih nacija – Srbija i Bosna i Hercegovina”, napisao je na Instagramu Bećirović.

View this post on Instagram

A post shared by dr. Denis Bećirović (@dr.denisbecirovic)

Dalje je dodao da je vrijeme da zvaničnici Srbije prihvate činjenicu da je BiH nezavisna, suverena i nedjeljiva država.

“Također, krajnje je vrijeme da Vučić i Dodik prestanu neutemeljeno i jednostrano tumačiti pitanje državne imovine Bosne i Hercegovine. Za to pitanje su isključivo nadležni Ustavni sud BiH i Parlamentarna skupština BiH”, poručio je Bećirović.

Vučić je o pomenuo da se moraju čuti i Bošnjaci nakon što je najavio i sastanak sa Bakirom Izetbegovićem, liderom SDA.

“Morate da čujete jedni druge i razgovarate, ali moramo da čujemo i Bošnjake i da razgovaramo sa njima i zajedno rješavamo probleme”, istakao je Vučić nakon sastanka s Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva BiH.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments