HomeNOVOSTIBIHBEĆIROVIĆ UOČI SJEDNICE DOMA NARODA PSBIH: ILI NAZAD U INSITUCIJE, ILI U...

BEĆIROVIĆ UOČI SJEDNICE DOMA NARODA PSBIH: ILI NAZAD U INSITUCIJE, ILI U ŠUMU, TREĆEG PUTA NEMA

Trenutna situacija u BiH i blokada državnih institucija trebala bi biti jedina tema za danas zakazane sjednice Doma naroda PSBiH.

Sjednica je zakazana na zahtjev pet delegata iz Doma naroda i to Denisa Bećirovića, Muniba Jusufovića, Amira Fazlića i Asima Sarajlića iz Kluba Bošnjaka, te Zlatka Miletića iz Kluba Hrvata.

Održavanje ove sjednice najavio je i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Bakir Izetbegović. U izjavi za medije Izetbegović je kazao kako je dolazak na sjednicu ne samo pravo nego i obaveza svih članova ovog doma.

Jedan od inicijatora ove sjednice Denis Bećirović je kazao kako trenutno na sceni imamo antiproceduralnost, antiustavnost i antizakonitost. Naglasio je kako se BiH već jednom, 1992. godine, suočila sa napuštanjem institucija i vaninstitucionalnim djelovanjem.

Zato danas u PSBiH vrlo ozbiljno postavljamo pitanje svim legalno izabranim predstavnicima i zakonodavne i izvršne vlasti. Imate dvije opcije, jedna je da radite u Parlamentu BiH, u Vijeću ministara BiH, u organima u koje ste izabrani. Druga opcija je da postanete odmetnici i da radite u šumi. Ovdje nema treće opcije – istakao je Bećirović.

Hayat

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments