HomeNOVOSTIBIHCERIĆ OTVORENIM POZIVOM SCHMIDTU UZBURKAO DUHOVE: „Pozivam vas u ime mog naroda,...

CERIĆ OTVORENIM POZIVOM SCHMIDTU UZBURKAO DUHOVE: „Pozivam vas u ime mog naroda, koji je u strahu od najava novog srpskog ge**cida da zaustavite opasno divljanje Milorada Dodika“

Bivši poglavar Islamske zajednice u BiH i bivši kandidat za člana Predsjedništva BiH Mustafa Cerić uputio je poziv visokom predstavniku u BiH Christianu Schmidtu.

Poštovani gospodine Schmidt,

Pozivam vas u ime mog naroda, koji je u strahu od najava novog srpskog ge**cida da zaustavite opasno divljanje Milorada Dodika.

Pozivam vas da oduzmete političku moć Miloradu Dodiku prije nego što ostvari svoj suludi lični poduhvat narušavanja mira, sigurnosti i stabilnosti u Bosni i regionu!

Pozivam vas, gospodine Schmidt, da mom narodu javno i otvorono kažete da li ste sposobni da koristite ovlasti visokog predstavnika, koji ima mandat da zaustavi svaki pokušaj narušavanja mira i stabilnosti u našoj zemlji nakon ge**cida i Daytonskog mirovnog sporazuma.

Ako jeste, onda djelujte dok nije prekasno!

Ako niste sposobni, kažite nam da se sami snalazimo jer moj narod ne može podnijeti još jedan ge**cid, ne može podnijeti si**vanje žena, ne može podnijeti nove koncentracione lo*ore.

Ovo što je Milorad Dodik danas pjevao uz harmoniku u Predsjedištvu bosanske države nije pjesma za veselje već je to truba, kojom se najavljuje progon i pogrom mog naroda zato što je musliman!

Milorad Dodik vrijeđa moj narod na osnovu vjere, pozivajući tako ekstremne četnike u srpskom narodu na nasilje protiv muslimana.

Zbog toga, gospodine Schmidt, pozivam vas da smijenite Milorada Dodika ne samo u ime ž**ava ge**cida, već i u ime demokratske Njemačke, u ime europske časti, u ime savjesti čovječanstva.

Milorad Dodik je prešao sve granice normalnog ponašanja!

S uvjerenjem da imate hrabrosti da zaustavite Dodika od daljneg divljanja na štetu i srpskog naroda, primite izraze mojeg osobnog poštovanja!

Gospodine Schmidt, žao mi je ali vam moramo reći da vašim dolaskom Bosna je u najtežoj i najopasnijoj krizi od Daytona zato što niste osigurali podršku Rusije i Kine.

Ne znam da li ste to svjesno ili nesvjesno propustili, ali morate biti svjesni da snosite veliku odgovornost za ono što se sada događa i što će se dalje događati ako ne zaustavite Milorada Dodika u njegovom pohodu na suverenitet i teritorijalni integritet bosanske države.

Gospodine Schmidt, moj narod je danas u sličnoj situaciji kao što su bili Srebreničani kad su tražili spas pred zatvorenom kapijom holandskog Unprofora.

Mi smo se naslušali izvinjenja za propuste međunarodne zajednice u Bosni od kojih je najtužnije obrazloženje da je holandski bataljom bio deset posto odgovoran za srebrenički ge**cid!

Puno pamtimo da bismo danas bili ravnodušni prema zapaljivoj retorici Milorada Dodika, stoji u pozivu Mustafe Cerića.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments