HomeNOVOSTIBIH“Često sam čuo ‘ja ću glasati za Bakira, ali rekao sam hanumi...

“Često sam čuo ‘ja ću glasati za Bakira, ali rekao sam hanumi za Komšića’”

“Često sam čuo ja ću glasati za Bakira, ali rekao sam hanumi za Komšića. Takve stvari sam čuo, koliko toga je bilo, ne znam”, kazao je u sinoćnjem izdanju Pressinga na N1 lider SDA, Bakir Izetbegović.

Nisu svi glasali SDA glasali za vas za člana Predsjedništva, je li to poruka da žele SDA, ali ne vas?

Nisam to tako razumio. Tihić je pobijeđivao na izborima, a ja dva puta, Džaferović jednom. Tu smo 34-35 posto tog bošnjačkog glasačkog tijela. Ovaj put sam dobio 38 posto, maksimalan rezultat. Mislim da je ovaj put bilo to zato što su ljudi snažno više glasali za Komšića iz straha da se napravi sprega Čović-Dodik u Predsjedništvu“, kazao je i dodao:

Često sam čuo ja ću glasati za Bakira, ali rekao sam hanumi za Komšića. Takve stvari sam čuo, koliko toga je bilo, ne znam“.

Ja sam sam došao do 214.000, a Bećirović sa 11 stranaka. Ne može ni najjači čovjek da se hrva sa 11 ljudi. Hrvati će ostati zajedno dok se ne riješi pozicija Predsjedništva onako kako su zadovoljni onda će se međusobno početi boriti za nju. Ali neće riješiti to u roku od šest mjeseci. Sada počinju prepucavanja, prvo s Dodikom pa Čovićem. Već je Košarac priprijetio s blokadom pa ga je Čović ubijedio da to još ne radi”.

O “blokadama”

Hoćete li ići u blokade?

Nikada nećemo štetu praviti ovoj zemlji samo ćemo se izboriti za poštivanje Ustava i zakona. Ukoliko se ne bude radilo po Ustavu i zakonu blokirati će oni koji ne rade po ustavu i zakonu”.

Niste spremni podržati Osmorku + HDZ?

Ni slučajno. To je nepoštovanje glasača. Uporedimo to s fudbalom. Imate tim koji tri puta na nacionalnom prvenstvu pobjeđuje, prvak je iz godine u godinu. Unatoč strašnom napadu SDA pobjeđivala. I sljedeći na toj listi nije ni blizu po broju poena. I sada mi trebamo da se povučemo”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments