HomeNOVOSTICVIJANOVIĆKA U DISKURSU; IZGLEDA DA NAVIJA ZA "ZVEZDU": "Svijet uviđa da u...

CVIJANOVIĆKA U DISKURSU; IZGLEDA DA NAVIJA ZA “ZVEZDU”: “Svijet uviđa da u BiH nije sve crno-bijelo…”

“…konačno se čuje glas RS-a.”

Predsjednica RS-a Željka Cvijanović istakla je da “svijet konačno shvata da u BiH nije sve crno-bijelo, kako su to plasirale bošnjačke partije privatizujući zakone i institucije”, te da se “sada čuje i glas Republike Srpske”, prenosi Srna.

Cvijanovićka je izjavila da je njena višednevna posjeta SAD-u planirana sedmicama prije aktuelnih političkih dešavanja u BiH, ali da se dobro uklopila u aktuelne diskusije o veoma važnim pitanjima.

“Ne bih se posebno bavila navodima opozicije koja govori da sam otišla da spašavam (člana Predsjedništva BiH Milorada) Dodika, te da prodam Dodika, a u suštini ova posjeta je na radaru bila već neko vrijeme i planirana je sedmicama prije svih ovih dešavanja u BiH”, rekla je Cvijanovićka.

“Ali, zanimljiva su i teška vremena i tako su i ovi razgovori bili smješteni u taj kontekst najnovijih dešavanja u BiH. Razgovarali smo o onome što jeste stvarno stanje u BiH. Moja obaveza i kao predsjednika Republike Srpske, i kao nekog ko ima kanale komunikacije jeste da objasnim šta se to zapravo dešava i šta su stavovi Republike Srpske”, istakla je ona.

Navela je da je “Republika Srpska u proteklih 26 godina suočena sa stereotipom i klišeom koji se plasira o BiH – da je uvijek problem neko iz Republike Srpske dok se gotovo nikad u javnom diskursu ne čuje da je kriv neko drugi”.

“Meni je uvijek dobra prilika da sa ljudima na važnim pozicijama razgovaram o svim pitanjima zato što mislim da oni, i kada ne ispoljavaju svoje stavove javno, poprilično poznaju šta su to zapravo stvarni problemi. Mi se jedino ne slažemo u tome na koji način se ti problemi rješavaju”, naglasila je Cvijanovićka.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments