HomeNOVOSTIBIHDodik i Konaković danas u Banjaluci: “Nije tajna da se viđamo”

Dodik i Konaković danas u Banjaluci: “Nije tajna da se viđamo”

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik biće danas u Banjaluci domaćin ministru inostranih poslova Bosne i Hercegovine i lideru NiP-a Elmedinu Konakoviću.

Sastanak za sada nije najavljen medijima, a teme o kojima će razgovarati jučer je otkrio Dodik interesantno tvrdeći kako ne postoji koalicija na osnovu koje je formirana vlast na državnom nivou.

Kako je rekao u Bijeljini, potenciraće pitanja koja su bila tema ranijih razgovora kada se dogovaralo formiranje Savjeta ministara. Prema Dodiku to tijelo nije formirano koalicijom, već sporazumom o načelima djelovanja “čiji je dio rješavanje brojnih problema u vezi sa realizacijom projekata”.

Ovakav Dodikov stav dolazi u trenutku kada stranke u Federaciji Bosne i Hercegovine koje su partnerI SNSD u Savjetu ministara potresa kriza u međusobnim odnosima i kada su sve izvjesniji pregovori sa SDA o formiranju federalne Vlade.

Da će do sastanaka u Banjaluci doći u kratkom telefonskom razgovoru za N1 je potvrdio i sam Konaković. U poslijepodnevnim časovima je u Banjaluci u studio jedne od televizija, a nakon toga kaže, konsultovaće se s Dodikom o lokaciji i terminu sastanka. Ni jedno ni drugo za N1 ne otkriva tvrdeći da su razgovori i sastanci s Dodikom redovni i da nisu nikakva tajna.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments