HomeNOVOSTIBIHDodik: Ko mene omalovažava – omalovažava ugled RS i biće krivično gonjen!

Dodik: Ko mene omalovažava – omalovažava ugled RS i biće krivično gonjen!

“Ja nikome ne prijetim, već krajnje dobronamjerno savjetujem da prestanete sa manipulacijama, špekulacijama i golim lažima o meni!”

„Dosta je bilo vašeg ismijavanja mene po medijumima i društvenim mrežama, jer je to postalo perfidno vrijeđanje moje državne funkcije! Zato ćete se svi vi koji to radite suočiti sa dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske(RS) koje smo nedavno usvojili, čim stupe na snagu. Tu jasno piše šta je grubo omalovažavanje RS, a ja sam njen najveći i najvažniji izabrani predstavnik, da ne kažem simbol. To znači da, kad budete opet pošli da me vrijeđate, da mi se rugate i da me omalovažavate, to će biti tumačeno kao direktno omalovažavanje RS! S tim su upoznate sve časne sudije i tužioci u našem pravosudnom sistemu, pa se nemojte poslije čuditi da vas nisam upozorio na vrijeme. Dakle, ja nikome ne prijetim, već krajnje dobronamjerno savjetujem da prestanete sa manipulacijama, špekulacijama i golim lažima o meni!“, poručio je srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik u vanrednom obraćanju naciji koje je zakazao zbog, kako je rekao, sve učestalijih beskrupuloznih napada na njega.

Istakao je da je do sada bio više nego strpljiv i trpeljiv, ali da to više nema smisla.

„Puno toga sam istrpio, prešao preko gomile vaših s…nja, slušao, gledao i čitao kako izmišljate, izvrćete moje izjave, preuveličavate i što jesam i što nisam rekao. I još neki među vama kažu: to je kao neka satira. E, pa sad ću ja vas malo da satirem, da vidite kako je to kad nemate ni trunke empatije za druge. Ja sam svoju empatiju pokazao kao javna ličnost i, kao takav, svakodnevno pokazivao visok stepen tolerancije, iskreno vjerujući da će to biti prepoznato. Ali, vi ste sve zloupotrijebili, izvrnuli i sav moj trud upropastili i to ne mogu i neću da vam oprostim. Dosta sam ovdje samo ja praštao! I to sve na svoju štetu! Tako sam se do sada ponašao, jer sam demokratski izabran i imao obavezu da uvažavam svačije mišljenje. Al’ ovdje je mišljenje k’o i dupe – ima ga svako. E, to više neće ići tako! Na kraju krajeva, svaka demokratija, pa i ova naša, ima svoje granice. J…e se meni što vi meni ne vjerujete, ali omalovažavanje neću više da trpim! I boli me ona stvar šta će ko da misli i šta će da kaže. Ja nikada nikoga nisam optužio bez dokaza, a vi ste kao neki mangupi da možete bez ijednog dokaza da nazivate mene kriminalcem, izdajnikom, lopovom.

Mogu donekle da razumijem da to rade ovi iz opozicije, da je to njihov pos’o i da nemaju nikakvu odgovornost, jer nisu ni na kakvoj značajnoj funkciji, a i sami su dokazani izdajnici. Ali, ne mogu da razumijem da se vi iz raznih sredstava javnog informisanja i sa društvenih mreža ponašate krajnje neodgovorno i da ne razumijete da, ismijavajući mene, u isto vrijeme vrijeđate i moju funkciju, što znači da omalovažavate cijeli jedan narod i cijelu našu državu!“, naglasio je Dodik.

Podsjetio je da je još davno rekao da je on ovdje glavni baja, ali da to niko nije dovoljno ozbiljno shvatio.

„Još su se mnogi među vama sa tim sprdali! E, sad će baja malo da pokaže i mišiće, pa ćemo vidjeti pred čijim će vratima mečka zaigrati! Da malo vidite kako ja, odnosno država zna da upotrijebi sva zakonom dozvoljena sredstva! Isto će vam biti i ako pokušate da na isti prefidan način ismijavate, vrijeđate i omalovažavate predsjednika Vlade ili predsjednicu Republike ili predsjednika Narodne skupštine, jer su i oni država, skoro kao i ja. Sve smo se mi sada lijepo dogovorili da bi’ zaštili naš ugled, Krivični zakonik će se strogo poštovati, pravosuđe će biti na visini zadatka, pred zakonom će svi biti jednaki, a ne k’o do sada: vi možete o meni i nama svašta da lažete, a ja i mi šta god da uradimo – vama ne samo da ne valja, već se još i zaj…….te sa rezultatima našeg rada. Toga više neće biti, kad vam lijepo kažem, zaboravite sve što ste do sada radili! Izbor je na vama: ili ćete se ponašati kako se svuda u svijetu ponaša ili idite negdje drugdje pa tamo probajte da radite k’o što ste ovdje radili.

Nemojte se samo poslije čuditi kad vam i tamo budu rekli isto što vam ja ovdje kažem! Upamtite dobro šta sam vam rek’o i paz’te dobro šta pričate i pišete: što je dozvoljeno nama koji predstavljamo državu, nije dozvoljeno vama, jer vi nikog ne predstavljate. Vi treba vjerno da prenesete šta mi kažemo i šta radimo, a ne da tu nešto petljate. Šta je tu nejasno? Pa, jeste l’ medijumi il’ niste?!“, poručio je Dodik.

Tekst je satiričnog karaktera

6yka.com

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments