HomeNOVOSTIBIHDodik opet o otcjepljenju: RS će biti nezavisna država do 2030. godine

Dodik opet o otcjepljenju: RS će biti nezavisna država do 2030. godine

Sve što sam radio, radio sam veoma ozbiljno i pokušavao da napravim moćno, istakao je Dodik
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je građane da vjeruju u Republiku Srpsku i u ono što institucije govore.

Dodik je izjavio da jedina stvar koja može da je sruši jesu kolebljiva nacionalna vodstva koja bi olako pristala da se odreknu onoga za šta se ovdje borilo.

Istakao je da neistine ugrožavaju čitavo društvo, poput priče o kiseoniku, da su ljudi opravdano zabrinuti, a mediji potpuno neodgovorni.

– Došlo mi da napravim udruženje političara da se svi možemo braniti, novinarsko je da pita, a na nama političarima da odgovorimo – rekao je Dodik sinoć za K3.

Afera “Kiseonik”

Naglasio da je u priči o kiseoniku prva tvrdnja bila da se truje narod, a potom je čuo da je to šverc, te ukazao kako su neki spremni da zbog svoje promocije rade sve živo.

– Veoma je teško boriti se protiv laži, ali je iznesena istina – istakao je Dodik i dodao da za iznošenje laži postoji i krivična odgovornost.

Dodik je ponovio da je kiseonik sve vrijeme bio visokog kvaliteta i da je mnoge ljude spasio, kao i da je i on bio 21 dan u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i većinu vremena je koristio kiseonik.

On je naglasio da je RS stabilna i da se dobro snašla u pandemiji, odgovorila na pravi način, a pohvalio je zdravstveni sektor kako se ponio u toj situaciji.

Kada je riječ o političkom odnosu prema tome, Dodik je rekao da je RS pokazala državne karaktere.

– Činili smo sve da obezbijedimo sve što je bilo neophodno, poput respiratora, u gotovo nemogućim uslovima – kazao je Dodik.

Kraj američke dominacije u političkim rpitiscima

Smatra da će vrijeme pokazati da “neiživljeni pojedinci nisu bili u pravu, da nije tačna priča o medijskom mraku u RS” i ponovio da BN televizija “širi laži”, kao i da je “profitabilnije biti nenormalan nego normalan”.

Dodik je naglasio da je Vlada, pod vodstvom SNSD-a, učinila sve da danas RS ima pozitivne pokazatelje, odnosno najbolje ekonomske brojeve. Ukazao je i na to da je grupa zapadnih zemalja na ovim prostorima prihvatila muslimanski koncept, ali da nikada nijednu generaciju srpskih političara nije prihvatila kao ravnopravne sagovornike.

– Sada politička pamet nalaže da se okupimo oko ideje koja se zove RS – rekao je Dodik koji vjeruje da će RS biti nezavisna država 2030. godine.

Dodao je da je jedina ispravna stvar poslije rata bila razlaz, ali je ono što je uslijedilo greška Amerike.

Prema njegovim riječima, to je jedina alternativa kada se ne može postići dogovor, bilo bi dobro i Bošnjacima, napravili bi stogodišnji sporazum o nenapadanju, pozvali velike sile da budu garanti.

– Ne mogu da vjerujem da priču da imaju svoju slobodu, državu, oni samo pretenduju da ovladaju Banjom Lukom, Prijedorom, ali ne može to. Prije će to nešto otići – istakao je Dodik, ali je naglasio RS neće dovesti do nekih sukoba.

Želio bi, istakao je, da prestane američka dominacija u političkim pritiscima, naglasivši da svi znaju da BiH ne može da funkcioniše, da nema konsenzusa, da “muslimani hoće da potčine Srbe”.

Strancima se daje preveliki značaj

Dodik je ponovio i da ne podržava američkog izaslanika Metjua Palmera (Matthew) da sređuje izborno zakonodavstvo, ocijenivši da su “Amerikanci bezobrazni”, da ne prezaju, kao i da je svijet u haosu.

– Pokušava se nametnuti dominacija Amerike na ovim prostorima – rekao je Dodik i naveo da se strancima daje preveliki značaj.

O onome šta je urađeno u proteklom periodu, Dodik je rekao da može svaki dan da priča o tome, spomenuo kako niko nije vjerovao da će biti napravljen auto-put, kao i da će se za pet, šest godina povezati RS auto-putem sa Srbijom.

– Sve što sam radio, radio sam veoma ozbiljno i pokušavao da napravim moćno – istakao je Dodik i naveo primjer Košarkaškog kluba “Igokea”.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, naveo je da su na Mrakovici, gdje se okupilo 22.000 članova ove stranke, pokazali šta mogu.

On je dodao da će SNSD učiniti sve da osigura izborne uslove da ne bude primjedbi na njih.

– Mislim da nam ova galama na neki način, politički gledano, ide u korist. Ja sam spreman, ali nisam spreman da glasam za izborno zakonodavstvo koje nameću Amerikanci – rekao je Dodik.

Face

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments