HomeNOVOSTIBIHDODIKOVA REAKCIJA NAKON ŠTO JE DOBIO TERMIN ZA RAZGOVOR S ESCOBAROM: "Džaba...

DODIKOVA REAKCIJA NAKON ŠTO JE DOBIO TERMIN ZA RAZGOVOR S ESCOBAROM: “Džaba je dolazio ukoliko misli da je…”

“…kriza u kojoj se nalazi BiH izazvana da bi, kako on kaže, Milorad Dodik sačuvao moć i bogatstvo.”

“Ako se međunarodni faktor zaista zalaže da BiH opstane, onda je i pred njima i pred nama prilično jasan izbor, a to je Ustav BiH koji niko ne spori i koji je nedvosmislen”, poručio je Dodik za Srnu upitan da prokomentariše posjetu zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD Gabriela Escobara BiH i sutrašnje odvojene susrete sa članovima Predsjedništva BiH.

Ukoliko Gabriel Escobar misli da je kriza u kojoj se nalazi BiH izazvana da bi, kako on kaže, Milorad Dodik sačuvao moć i bogatstvo, član Predsjedništva BiH je rekao da želi odmah da mu poruči da je džaba dolazio, te da ukoliko ne promijeni optiku i sagleda činjenice koje su očigledne, onda će i sam doprinijeti atrofiji zemlje koju su i Amerikanci preko visokih predstvnika i Ustavnog suda BiH modelirali svih prethodnih godina po željama muslimana.

On je rekao da u BiH više ne prolazi sila međunarodnog faktora, jer se na batine na ovom prostoru oguglalo, i zato ni sila ni prijetnje ne mogu da poluče rezultat.

Dodik je ukazao da je priča o korupciji, ruskom uticaju, navodnom bogatstvu političara u BiH, što je omiljena poštapalica zapadnjaka, deplasirana i stereotip koji Amerikanci održavaju kako bi sačuvali svoje projekcije u BiH.
On je dodao da pričom o korupciji i bogatstvu političara Escobar pokušava da demorališe građane Republke Srpske nudeći im aspirin za karcinom koji je metastazirao.

Upitao je, zar Escobar misli da građani Republike Srpske ne vide šta se dešava posljednjih 26 godina u kojima su im otimali nadležnosti, šume, zemljište, obilježja, pa i Dan Republike i zar toliko potcjenjuje ljude u Republici Srpskoj smatrajući ih toliko kratkovidim i nesposobnim da vide šta se godinama unazad radi od Republike Srpske.

“Što se tiče moći Milorada Dodika ona proističe iz podrške više od 380.000 glasova birača koje sam dobio na izborima, a imovina koju posjedujem je sticana napornim i zakonitim radom duže od 40 godina, i nikada nije osporena ni pred jednim sudom ni u BiH ni van nje.

Da bih sačuvao svoju imovinu, a Escobar zna da sam ja prije 26 godina ušao u politiku kao imućan čovjek, i da bi svi ljudi u Republici Srpskoj sačuvali svoju imovinu potreban nam je mir, stabilnost i pravna država za koju se borim”, poručio je član Predsjedništva BiH.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments