HomeNOVOSTIBIHDRAGAN ČOVIĆ O IZJAVI BAKIRA IZETBEGOVIĆA: “Niko nikome ne može nešto dati...

DRAGAN ČOVIĆ O IZJAVI BAKIRA IZETBEGOVIĆA: “Niko nikome ne može nešto dati ili uzeti”

Čović je rekao i da se nada da će pregovori o izmjenama Izbornog zakona biti nastavaljeni naredne sedmice, te da će se “do kraja sedmice i zaokružiti”.

HDZ BiH održao je dvodnevnu sjednicu Predsjedništva na Kupresu. Razgovaralo se o tri ključne stvari: majorizaciji, konstitutivnosti i izmjenama Izbornog zakona.

Predsjednik ove stranke Dragan Čović ponovio je da je pitanje Izbornog zakona ključni proces koji će da usmjeri sve buduće odnose, posebno u FBiH. Rekao je da je neophodno privesti kraju izmjene Izbornog zakona kako bi se spriječila diskriminacija, nametanje političkih predstavnika i majorizacija.

Na jučerasnje izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića o smanjenju nadležnosti Doma naroda u Federaciji rekao je da niko nikome ne može nešto dati ili uzeti nego je to, ponovio je, regulisano Ustavom i pravilom tri konstitutivna naroda tako da, kako je naglasio, njegov stav nije za komentar, piše N1.

Čović je rekao i da se nada da će pregovori o izmjenama Izbornog zakona biti nastavljeni naredne sedmice, te da će se “do kraja sedmice i zaokružiti”.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments