HomeZANIMLJIVOSTIDRAMA! SRBI ZAROBLJENI NA TRAJEKTU U GRČKOJ! Nevreme napravilo HAOS - Ne...

DRAMA! SRBI ZAROBLJENI NA TRAJEKTU U GRČKOJ! Nevreme napravilo HAOS – Ne može da pristane, na brodu su ceo jedan dan!

Grupa od tridesetak srpskih turista već ceo jedan dan zarobljena je na trajektu koji je isplovio sa Skijatosa ka Volosu, ali ne može da pristane zbog jakog nevremena koje je pogodilo taj deo Grčke. Reč je o putnicima koji su na letovanje krenuli u individualnim aranžmanima. Vest o ovoj grupi srpskih turista “Blicu” je potvrdio i Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (Juta) Aleksandar Seničić.

“Dobio sam poruku od individualnih putnika koji su krenuli sa Skijatosa prema Volosu i oni su na brodu već ceo jedan dan. Ne mogu da pristanu uopšte i onda su krenuli prema Solunu. Zadnje što imam od informacija jeste to da je tamo njih tridesetak. To su individualni putnici koji su samostalno bili na letovanju i nisu slušali upozorenja da se nigde ne kreće zbog nevremena. I sada su zaglavili na tom trajektu”, rekao je Seničić.

On je rekao da je moguće da će trajekt biti sproveden do luke u Solunu jer je pristajanje u Volosu trenutno nemoguće.

“Verujem da će ih sprovesti do Soluna, pretpostavljam da je to jedini način. Jer ipak je Solun velika luka, tu će moći da se priđe i uđe na neki način. Ima različitih primera, ljudi moraju da shvate da su ovo vanredne okolnosti i da ne treba da se junače, nego da sačekaju da nevreme prođe. Proći će za dan ili dva i onda možemo da pričamo kako i na koji način da se vrate”, rekao je Seničić.

Poplave paralisale Grčku
Zbog snažnog olujnog nevremena, policija u Grčkoj je zabranila saobraćaj u gradu Volosu, obližnjem planinskom regionu Pilion i ostrvu Skijatos gde je pala rekordna količina kiše. U agenciji Atlantik travel za Blic televiziju kažu da u oblasti Pilion imaju 62 putnika smeštena u nekoliko letovališta.

Grčka civilna zaštita izdala je treće upozorenje od jutros za stanovništvo koje živi na prostoru Olimpske regije. Građani se upozoravaju da ostanu kod kuća u naredna 24 časa zbog opasnosti od nevremena.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments