HomeNOVOSTIGuardian: Milanović je uskladio svoju politiku sa Orbanom i Dodikom

Guardian: Milanović je uskladio svoju politiku sa Orbanom i Dodikom

Ugledne britanske novine Guardian pišu o Zoranu Milanoviću predsjedniku Hrvatske nakon što je kritizirao zapadne zemlje zbog opskrbe Ukrajine teškim tenkovima i drugim oružjem te poručio da Krim “više nikada neće biti dio Ukrajine”.

Milanović je u razgovoru s novinarima u Zagrebu rekao da je “protiv slanja bilo kakvog smrtonosnog oružja” u Kijev, ustvrdivši da opskrba Ukrajine oružjem samo “produžuje rat”.

Zapadna vojna potpora Ukrajini “duboko je nemoralna jer nema rješenja (za rat)”, rekao je, dodajući da bi dolazak njemačkih tenkova u Ukrajinu samo poslužio za približavanje Rusije Kini.

Govoreći o Krimu, crnomorskom poluotoku koji je Rusija zauzela i pripojila 2014., rekao je: “Jasno je da Krim više nikada neće biti dio Ukrajine”.

Milanović je zauzeo stav protiv EU otkako je prvotno izabran 2019. kao ljevičarski liberalni kandidat, a svoju je politiku uskladio s politikom mađarskog premijera Viktora Orbana i secesionističkog čelnika bosanskih Srba Milorada Dodika, piše Guardian.

Iako je predsjednička funkcija u Hrvatskoj uglavnom ceremonijalna, Milanović je formalno vrhovni zapovjednik oružanih snaga.

Posljednjih mjeseci otvoreno se protivio pristupanju Finske i Švedske NATO-u, kao i obuci ukrajinskih trupa u Hrvatskoj u sklopu pomoći EU-a toj ugroženoj zemlji, podsjećaju novinari Guardiana.

n1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments