HomeNOVOSTIBIH"IMAMO LI PAMETI ILI SMO ISTI KAO...": Vojin Mijatović nije optimista da...

“IMAMO LI PAMETI ILI SMO ISTI KAO…”: Vojin Mijatović nije optimista da će ustavna kriza u BiH biti brzo riješena, ali…

“Sve što se dešava u BiH je naša stvar i obaveza da isto prevaziđemo, i dosta je kukanja i prebacivanja odgovornosti na međunarodnu zajednicu, ali isto tako treba im jasno reći da ako neće da pomognu neka ne odmažu”, poručio je Mijatović.

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović nije optimista da će ustavna kriza u BiH biti brzo riješena, ali se nada da nova generacija političara neće dozvoliti da se dese greške iz prošlosti. Njegov status na društvenim mrežama prenosimo u cijelosti.

“Ustavna kriza u kojoj se nalazimo će trajati još i nema dileme da će trebati i živaca i energije.

Sada je vrijeme za ozbiljne politike i državotvorni pristup, bez ishitrenih poteza i politikanstva. Ovo nije period u kome se treba rukovoditi niskim porivima analitičara i analitičarki koje poput vidovite Džemile gledaju na situaciju iz pozicije ličnih frustracija.

Ovo nije vrijeme gdje odluke trebaju donositi politikanti koji imaju samo motiv da postanu oni isti protiv kojih se kao bore.

Ovo je vrijeme gdje nova politička generacija mora iznaći način da razgovara i definiše nove odnose na duži period koji će donijeti stabilnost i razvoj Bosne i Hercegovine.

Sve što se dešava u BiH je naša stvar i obaveza da isto prevaziđemo, i dosta je kukanja i prebacivanja odgovornosti na međunarodnu zajednicu, ali isto tako treba im jasno reći da ako neće da pomognu neka ne odmažu.

Izazovi su veliki, ali sam optimista, ovo je najveći test za moju generaciju, imamo li više pameti ili smo isti kao naši roditelji koji nisu imali snage i pameti i uradili sve što su uradili devedesetih”, kaže Mijatović.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments