HomeNOVOSTIBIHKAD JE DODIK U PITANJU, MEKTIĆ NEMA DILEMU: "On je isključivo bio...

KAD JE DODIK U PITANJU, MEKTIĆ NEMA DILEMU: “On je isključivo bio motivisan i rukovođen vlastitim interesima!” (VIDEO)

Zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH Dragan Mektić bio je gost današnjeg programa televizije Hayat.

Na samom početku je kazao da je Milorad Dodik svojim bojkotom državnih institucija izigrao po ko zna koji put opoziciju u RS.

“Naravno da je izigrao i to je moje mišljenje. Opozicija u RS treba imati svoju vlastitu politiku koju vodimo i koja se neće rukovoditi interesima Milorada Dodika, a svaki put dosad kad je on tražio “političko odnosno srpsko jedinstvo” on je isključivo bio motivisan i rukovođen vlastitim interesima. Dakle, opozicija je svaki put bila izmanipulisana i nasjela na igru i poslužila jedino interesima Milorada Dodika”, poručio je Mektić.

Dodaje da ovakav način vođenja politike od SNSD-a po principu stalnog i enormnog zaduživanja i rasprodaje resursa vodi u uništenje entiteta RS.

“Najveći strah za mene za budućnost RS vidim u politici Milorada Dodika”, kaže Mektić.

Osvrnuo se i na zahtjev predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije za smjenu ministra odbrane BiH Sifeta Podžića, te pojasnio da li to znači i skori povratak političara iz RS u institucije BiH.

“Smatram da bi se mi trebali rukovoditi svojim interesima i rješavanjem životnih problema građana. Građani su nas birali, obavezni smo i odgovorni prema njima u smislu rješavanja problema i mislim da bi se u narednoj godini uoči izbora trebalo staviti neku vrstu moratorija na teška politička pitanja ili sigurno da tako nešto ne treba rješavati”; poručio je između ostalog Mektić.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments