HomeNOVOSTIBIHKćerka tvrdi: Fikret Abdić nije uhapšen, otišao je jutros na posao

Kćerka tvrdi: Fikret Abdić nije uhapšen, otišao je jutros na posao

Sinoć je na stranici Laburističke stranke objavljena informacija da je Fikret Abdić, ratni z**čina i načelnik Velike Kladuše uhapšen, ali ova informacija nije tačna.

Kćerka Fikreta Abdića, Elvira Abdić-Jelenović je na Facebook stranici Laburističke stranke potvrdila ovu informaciju.

“Svi ste imali priliku da vidite video koji je objavljen na stranici Laburističke stranke. Općinski načelnik nije otišao ni u Banja Luku ni u Sarajevo, on je rekao da ne želi da ide bez svog advokata i dodao je da ga mogu vezati i odvesti na silu.

Načelnik je jutros otišao na posao”, kazala je ona.

Pokušavali smo da dobijemo informaciju iz SIPA-e, ali do trenutka objave teksta nismo dobili potvrdu da li je uhapšen ili nije.

Podsjećamo, u Bosnu i Hercegovinu je stigao zahtjev pravosuđa Hrvatske u kojem se traži raspisivanje crvene Interpolove potjernica.

Kako je potvrđeno, radi se o potjernici po krivičnom djelu iz 2000. godine i to zbog zloupotrebe ovlasti i položaja. Ovaj zahtjev je stigao iz Interpola Zagreb i po njemu su dužne postupiti sve bh. policijske agencije.

Ova potjernica već je proslijeđena policijskih agencijama koje bi trebale djelovati po njoj. Očekuje se da Abdić bude priveden i izveden pred Sud.

Radiosarajevo

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments