HomeNOVOSTIBIHMINISTAR ODBRANE ODBRUSIO MILANOVIĆU: "Sad vojsku koristi kao poligon za vrijeđanje i..."

MINISTAR ODBRANE ODBRUSIO MILANOVIĆU: “Sad vojsku koristi kao poligon za vrijeđanje i…”

“Odnos prema Hrvatskoj vojsci pokazao je kada je bio predsjednik Vlade. U tom razdoblju od 2012. do 2015. godine u obranu se najmanje ulagalo”, kaže Banožić.

Ministar odbrane Hrvatske Mario Banožić rekao je kako predsjednik RH Zoran Milanović “jedino što postiže omalovažavanjem i vrijeđanjem je politiziranje Hrvatske vojske”, koju “koristi kao igračku i poligon za vrijeđanje i omalovažavanje vlade” te da se pri tome ponaša kao vođa opozicije.

“Jedino što Predsjednik Republike postiže omalovažavanjem i vrijeđanjem je politiziranje Hrvatske vojske. Odnos prema Hrvatskoj vojsci pokazao je kada je bio predsjednik Vlade. U tom razdoblju od 2012. do 2015. godine u obranu se najmanje ulagalo. Nije tada, kao osoba koja je imala prilike odlučivati i planirati proračun, niti malo vodio brigu o stanju u vojarnama, o opremljenosti kopnene vojske, mornarice i zrakoplovstva i drugih dijelova Oružanih snaga”, navodi Banožić u reagiranju na, kako navodi, neistinite tvrdnje predsjednika Milanovića.

Milanović rekao da je Banožić korumpirani ludonja
Nakon što je jučer Milanović rekao kako je odobravanjem besplatnog prijevoza biskupa s Hvara ministar Banožić svjesno napravio kazneno djelo te da je to razlog za trenutnu smjenu ministra, danas je, uz ostalo, rekao da je Banožić predmet za OLAF (Ured europskoga javnog tužitelja) te da ga treba maknuti.

“Taj dokument ima klasifikaciju ‘ograničeno’, to nije tajna, ja ga sutra mogu pustiti u javnost, ali sam prije toga htio da to Plenković pročita istog trenutka. Napisao sam u pismu da ga molim da posveti ozbiljnu pozornost, to nije mala stvar. Jedan korumpirani ludonja (Mario Banožić) može napraviti ogromnu štetu i to se trenutno događa”, rekao je Milanović.

Oštro osudivši Milanovićeve navode izrečene danas u Trogiru, Banožić napominje i da je prevoženje članova Hrvatske biskupske konferencije obalnim ophodnim brodom Omiš bila podrška na zahtjev Vojnog ordinarijata u RH te je podsjetio Milanovića na podršku Oružanih snaga Vojnom ordinarijatu i Sinju dok je bio premijer.

“Ta odluka pokazuje da je ovo uobičajena praksa podržavanja Vojnog ordinarijata u Ministarstvu obrane koji je od Domovinskog rata bio uz Hrvatsku vojsku. Predsjednik Milanović navodi povezanost te potpore s hvarskim podrijetlom predsjednika Vlade te ističe da je i on mogao poslati zrakoplovnu potporu za Sinj. Taj dio potpore predsjednik Republike je već odradio i to dok je bio premijer, jedino što u potpori nije bilo zrakoplovstvo nego drugi dijelovi Oružanih snaga”, poručio je Banožić, prenosi Index.hr.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments