HomeNOVOSTI"MNOGO RAZLIČITIH INFORMACIJA...": Ministar unutrašnjih poslova Kosova o napadu kod Dečana

“MNOGO RAZLIČITIH INFORMACIJA…”: Ministar unutrašnjih poslova Kosova o napadu kod Dečana

Tri osobe ubijene su sinoć u pucnjavi na autobus kod Dečana.

Policija Kosova vodi istragu o zločinu u blizini sela Glođane kod Dečana, kada su u oružanom napadu na autobuse ubijene tri osobe, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjajl Svečlja.

Svečlja je na konferenciji za novinare rekao da je vlast dobila „mnogo različitih informacija“ i da policija istražuje neke tragove.

„Građani za bilo kakve informacije o rasvjetljavanju slučaja treba da se obrate policiji i tužilaštvu kako bi se slučaj što prije razriješio. Već imamo različite informacije koje dolaze na različite načine, a kojima se policija po direktivama tužilaštva bavi jednom po jednom. Obrađuje se nekoliko tragova“, kazao je Svečlja.

On je kazao da je povećan broj policajaca na terenu, kako bi se slučaj što prije rasvijetlio, a počinioci uhapsili.

Generalni direktor policije Samedin Mehmeti rekao je da se trenutno na mjestu zločina vrši detaljan uviđaj.

„Nažalost, sve vrijeme smo imali loše vremenske uslove što nas je sprečavalo i sprečava da dobijemo neke tehničke i druge alate koji pomažu u pronalaženju tragova. Trebalo je sinoć da počne čišćenje terena. Bavimo se velikim brojem slučajeva. Doveli smo dodatne jedinice i stručnjake različitih nivoa da obrađuju informacije i vrše najbrže ispitivanje dokaza do kojih smo došli ili se mogu naći“, rekao je Mehmeti.

Prema njegovim riječima, prve sumnje su da je krivično djelo počinila jedna osoba, ali da postoje mogućnosti međusobne povezanosti više osoba. Na osnovu dosadašnje istrage, Mehmeti je odbacio mogućnost da je u pitanju teroristički napad.

Tri osobe ubijene su sinoć u pucnjavi na autobus kod Dečana. Zamjenik komandanta Kosovske policijske službe za region Peć Veton Eljšani rekao je da je u napadu ubijen vozač autobusa, a da su dva učenika podlegla povredama, navodi N1.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments