HomeNOVOSTIREGIONNOVI BANKROT U NJEMAČKOJ: Kultna fabrika prestaje sa radom posle 123 godine!...

NOVI BANKROT U NJEMAČKOJ: Kultna fabrika prestaje sa radom posle 123 godine! BILA POZNATA ŠIROM SVETA PO ORIGINALNOM PROIZVODU

Weck-Glaser, poznati proizvođač njemačkih staklenki, podnio je zahtjev za bankrot.

U utorak je predstavnik tvrtke za medije potvrdio proglašenje stečaja. Međutim, nisu otkriveni daljnji detalji o razlozima ove odluke.

U gradu Veru nalazi se sjedište tvrtke. Osim toga, tvrtka ima proizvodne pogone u Bonnu. Vrijedno je napomenuti da je podružnica u Bonnu prošla kroz stečajni postupak.

Konvencionalno poduzeće radi više od 123 godine. Osim proizvodnje poznatih staklenki bez konca, također su kreirali raznolik izbor staklenog posuđa za komercijalnu i kulinarsku upotrebu.

Prema izvješćima lokalnih medija, gospodarski krajolik Njemačke postao je znatno izazovniji za poduzeća. Splet čimbenika poput energetske krize, tekuće pandemije i nedostatka kvalificirane radne snage ozbiljno je utjecao na njemačko gospodarstvo.

Do sada su razna poduzeća specijalizirana za distribuciju odjeće, obuće i potrošnog materijala podnijela zahtjeve za nesolventnost. Osim toga, mnoštvo klasičnih butika i emporiuma zatvorilo je svoja vrata.

Stručnjaci ne predviđaju izglede za oporavak njemačkog gospodarstva ove godine.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments