HomeNOVOSTIOBRIŠETE SE POSLE VELIKE NUŽDE, A NA PAPIRU NIŠTA? Doktorka otkriva šta...

OBRIŠETE SE POSLE VELIKE NUŽDE, A NA PAPIRU NIŠTA? Doktorka otkriva šta to govori o vašem ZDRAVLJU i CREVIMA

Kada na toaletnom papiru nema ostataka nakon značajnog pražnjenja crijeva, to znači da je osoba u potpunosti ispraznila crijeva.

Jeste li ikada doživjeli situaciju da nakon brisanja nakon pražnjenja crijeva nema vidljivih tragova na toaletnom papiru? Ova pojava može zabrinuti neke pojedince, no stručnjaci su otkrili da nema razloga za brigu. Slično tome, kada se sadržaj crijeva oslobodi bez pretjeranog napora ili poteškoća, to se također smatra normalnim.

Fenomen poznat kao “nevidljiva kakica” zapravo može ukazivati ​​na dobro zdravlje crijeva. Prema dr. Jenin Bovring, oni koji to dožive mogu čak biti među najzdravijim pojedincima na planetu. Dr. Bovring, majka petero djece i autorica koja često dijeli obrazovne i zdravstvene sadržaje na TikToku, sugerira da je razlog tome vrlo jednostavan. “Vjerojatno je da unosite dovoljno vlakana”, objašnjava ona. Dodatno, Dokorka predlaže da bi “nevidljiva kakica” mogla biti znak da u svojoj prehrani dobivate odgovarajuće količine esencijalnih masnih kiselina, uključujući omega-3 i omega-6.

Prema riječima dr. Filipa Keja, liječnika opće medicine, zdrav izmet pokazatelj je dobrog zdravlja. Dr. Kej je primijetio da se stolica koja prolazi bez poteškoća, a da nije previše rijetka, smatra zdravom jer nije niti zatvor niti proljev. Također je dodao da normalno pražnjenje crijeva može varirati od nekoliko puta dnevno do dva puta tjedno.

Stručnjak je sugerirao da bi pojedinci trebali uzeti vremena za pregled svoje stolice i papira nakon korištenja zahoda kako bi bili sigurni da nema neočekivanih znakova krvi. Ako se primijeti bilo kakva promjena, preporučljivo je odmah potražiti liječničku pomoć.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments