HomeHRONIKAOTKRIVENA MRAČNA TAJNA VILE U SELU KOD LOZNICE Figure lavova i skupi...

OTKRIVENA MRAČNA TAJNA VILE U SELU KOD LOZNICE Figure lavova i skupi automobili krili su užas: “Nismo ni slutili šta se krije tu”

Pet osoba uhapšeno je u Loznici u spektakularnoj akciji pripadnika MUP koji su radili na razbijanju lanca trgovine ljudima, a dan nakon hapšenja, u naselju gde su pali osumnjičeni meštani su i dalje zbunjeni kako su njihove komšije mogle da učestvuju u svemu tome.

Godinama su se pitali čime se njihove komšije bave i odakle im toliko novca, a onda je na videlo isplivalo da je reč o bandi koja je krijumčarila decu i terala ih da prose.

U velikoj međunarodnoj akciji uhapšeni su N. T. (41), Z. M. (61), J. M. (42), N. M. (26) i M.A. (48), svi iz Loznice, i pretresom na više lokacija pronađeni su mobilni uređaji, sim kartice, novac, dokumentacije o međunarodnim transakcijama novca i USB memorije.
Jedna od kuća koja je obuhvaćena pretresom nalazi se u prigradskom naselju Klupci, na uglu ulica Miše Dudića i Slavka Rodića. Reč je o velikoj kući, luksuzno opremljenom, a meštani su se godinama pitali ko u njoj živi.

Kako su ispričali, niko nije znao da se njihove komšije bave trgovinom dece, ali su se pitali odakle im toliko novca.

– Znali smo da su često u inostranstvu, pa niko nije ni obraćao pažnju na njihovo bogatstvo. Uvek su postojala pitanja odakle im toliko novca, ali smo svi mislili da rade puno jer su svi preko, odnosno van zemlje. Kuća im je tako dobro sređena, uvek je parkiran i neki skup automobil ispred – pričaju meštani.

Slutili nisu da se iza celog bogatstva krije ovako nešto.
Oni otkrivaju da su ih zabrinule velike policijske snage koje su se iznenada pojavile pre nekoliko dana i koje su bile tu neko vreme sa kompletnim naoružanjem.

– Videli smo ljude sa puškama tu i nije nam bilo prijatno. Poznavali smo te ljude, ali nismo baš puno komunicirali sa njima. Uvek je nekoga bilo u kući, ali je većina bila u inostranstvu. Ponekad smo i dečicu viđali da se igraju, ali da imaju tako mračnu tajnu nismo znali. Kuća je velika, urađeni su stubovi i lavovi na ogradi, dvorište uvek sređeno i videlo se da žive lepo.. Iskreno sam prestravljena i šokirana kada sam čula zbog čega su pohapšeni – rekla je meštanka.

Podsetimo, pripadnici MUP su, u koordinaciji sa Evropolom, a sve po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal pokrenuli akciju zbog sumnje da je izvršeno krivično delo trgovina ljudima. Lozničani su osumnjičeni da su u periodu od sredine 2020. godine pa sve do hapšenja eksploatisali veliki broj dece.

Naime, oni su terali decu uzrasta od 5 do 11 godina, kao i jednu državljanku Ukrajine (37) na prosjačenje u Srbiji, Francuskoj i Nemačkoj, dok su jednu osobu (18) držali u položaju sličnom robu i na taj način ova organizovana kriminalna grupa eksploatisala je svoje žrtve.

Kako je saopšteno iz Višeg suda u Beogradu, Posebnog odeljenja za organizovani kriminal petorici osumnjičenih za ovo krivično delo određen je pritvor do 30 dana iz zakonskih razloga.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments