HomeNOVOSTIBIH„OVAJ NE ZNA DA JE MILE…“: Radovan Višković govorio o strahu od...

„OVAJ NE ZNA DA JE MILE…“: Radovan Višković govorio o strahu od sankcija, a onda se „ukazao“ Dragan Mektić…

Ne stišavaju se reakcije nakon posljednjeg istupa premijera bh. entiteta Republika Srpska Radovana Viškovića.

Podsjetimo, premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je jučer u Banjoj Luci da se ne boji sankcija zapadnih zemalja i da ništa štetno neće uraditi bilo kom narodu u BiH, niti djelovati protiv Ustava BiH.

“Ako neko želi da mi uvede sankcije, to će i uraditi. Međutim, ne mogu da se povučem, jer predstavljam Republiku Srpsku i njene institucije”, rekao je Višković.

On je dodao da je ambasadora Velike Britanije u BiH Matthewa Fielda pitao da li se može nešto uraditi u njegovoj zemlji što nije u skladu sa Ustavom.

“Bio je saglasan sa mnom da to nije moguće. Republika Srpska traži da se radi u skladu sa Ustavom BiH i ništa više”, rekao je Višković.

On je upitao kako je moguće da Republika Srpska ne može imati u vlasništvu šume, a Brčko distrikt i Federacija BiH mogu.

“Ne možemo dozvoliti da Republika Srpska gubi nadležnosti. Moglo bi se dogoditi i da naziv Republika Srpska bude ukinut. Nismo za secesiju, rat, niti želimo nanijeti štetu, ali moramo braniti naše interese”, dodao je Višković.

Nije prošlo dugo, a stigla je i reakcija bivšeg ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića.

“Ovaj ne konta ništa, ne zna da je Mile reterirao”, poručio je kratko Mektić.

(SB)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments