HomeNOVOSTIREGIONPONOVO HAOS - ER SRBIJA OTKAZALA LETOVE, A MOGUĆA SU I KAŠNJENJA!...

PONOVO HAOS – ER SRBIJA OTKAZALA LETOVE, A MOGUĆA SU I KAŠNJENJA! “Izazovno leto pred nama”, a evo koja su prava putnika

Prema riječima Aleksandra Seničića, nije samo Air Serbia otkazala značajan broj letova.

“Air Serbia” je i ovoga puta bila prisiljena otkazati više letova, a tome su pridonijele razne nepovoljne okolnosti. Glavni među tim razlozima je nedostatak rezervnih dijelova potrebnih za remont. Još pozitivnije, danas je otvorena izravna zračna linija između Beograda i Ohrida. Nacionalni zračni prijevoznik će imati četiri leta tjedno sa zračne luke “Nikola Tesla” za Ohrid.

Air Serbia je dala objašnjenje za kašnjenja ili otkazivanja letova svih zrakoplovnih kompanija u svijetu. Ti problemi uključuju štrajkove, nedostatak osoblja, loše vremenske uvjete, gužve u zračnim putovima i globalni poremećaj u opskrbnom lancu dijelova za održavanje zrakoplova.

Prema riječima direktora Jute Aleksandra Seničića, više avioprijevoznika otkazalo je značajan broj letova, a ne samo Air Serbia. No, kako se bliži turistička sezona, problem će biti sve gorući. Unatoč izazovima, Air Serbia upozorava da još uvijek može doći do kašnjenja i otkazivanja nadolazećih letova.

Prema riječima Bojana Aranđelovića, višeg menadžera za planiranje i optimizaciju reda letenja Air Serbia-e, važno je da putnici shvate da će ova godina, a posebno ovo ljeto, predstavljati brojne izazove. Jedan od takvih izazova je mogućnost kašnjenja i otkazivanja letova, ne samo u ovoj regiji, već i diljem svijeta.

U zračnoj luci koja nosi ime velikog izumitelja “Nikole Tesle”, putnici prihvaćaju mogućnost otkazivanja letova, ali nisu upoznati s odgovornostima i pravima zrakoplovne kompanije s kojom su odabrali letjeti. RTS javlja da se putnici najčešće odlučuju ili za komunikaciju s avioprijevoznikom ili čekanje u zračnoj luci na sljedeći slobodni let. Preporuča se da putnici ne zahtijevaju odštetu za otkazani let, već da se odluče za presjedanje na sljedeći slobodan let iste zrakoplovne tvrtke.

Prema riječima Aleksandra Seničića, dužnost je zračnog prijevoznika ili preusmjeriti putnika preko vlastite ili druge tvrtke ili prevesti putnika na odredište prema kupljenoj karti. Ako niti jedna od ovih opcija nije izvediva, zrakoplovni prijevoznik mora putniku nadoknaditi sve troškove nastale do realizacije leta ili vratiti puni iznos troška zrakoplovne karte.

Prema riječima stručnjaka iz branše, opće je prihvaćeno da ako ste kartu kupili izravno od avioprijevoznika, točnije u ovom slučaju od Air Serbia-e, trebate biti pravovremeno obaviješteni u slučaju kašnjenja ili otkazivanja leta.

Bojan Aranđelović istaknuo je važnost ažurnosti kontakt podataka o rezervacijama letova, bez obzira na to je li karta kupljena izravno od avioprijevoznika ili putem turističke agencije. Iako može doći do optimizacije i promjene rasporeda letova, ključno je da svi putnici, uključujući one u redovnom ili čarter prometu, budu pravodobno obaviješteni u slučaju bilo kakvih smetnji.

Zračni promet je zamršen i zamršen sustav kojim vrijede strogi propisi koje niti jedan zračni prijevoznik ne smije prekršiti. Tu činjenicu naglašava Air Serbia, koja namjerava 2023. godine prevesti više od 3,5 milijuna putnika. Osim toga, ove će godine pružati charter letove na ukupno 92 linije.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments