HomeNOVOSTIBIHPoruka Lukača imala odjeka: Političari koji prozivaju rat sklonit će svoju djecu...

Poruka Lukača imala odjeka: Političari koji prozivaju rat sklonit će svoju djecu…

U Bosni i Hercegovini niko ne treba razmišljati o ratu, a one političare koji prizivaju nove sukobe u zemlji građani trebaju kazniti na izborima, rekao je ministar unutrašnjih poslova bosanskohercegovačkog entiteta RS Dragan Lukač, u jeku vrlo teške političke situacije u zemlji.

On je rekao da su političari njegovu generaciju poslali u rat, u”*jeno je hiljade ljudi na svim stranama, posljedice se osjete još uvijek, te da današnji političari ne bi trebali ponoviti istu stvar.

„Sadašnja generacija političara ne smije odvesti narod u neki novi sukob“, rekao je Lukač, prenijeli su bosanskohercegovački mediji u utorak, piše Balkans Aljazeera.

„Ako ova generacija političara pokuša da na bilo koji način ponovo prizove rat i pošalje mladu generaciju u neka nova ratna dešavanja, onda narod u Bosni i Hercegovini mora kazniti te ljude na primjeren način, odnosno u političkom smislu na izborima da im se ne dozvoli mogućnost da odlučuju”.

“Znali smo i vidjeli da većina djece političara koji su poslali i mene i moju generaciju u rat nisu bila u tom istom ratu. Siguran sam da ni djeca političara koji danas prizivaju rat, kako bi bili velike vođe, također, neće biti u ratu, već će se skloniti negdje drugo, a za njihove ideje i ludosti treba da ratuju i ginu tuđa djeca”, rekao je Lukač.

Entitetski ministar vjeruje da niti jedan „normalan čovjek“ u Bosni i Hercegovini neće poslati svoje dijete u novi rat, a rekao je da posljedice najbolje znaju oni koji su već učestvovali u ratu, aludirajući na sukobe devedesetih, koji su u zemlji od 1992. do 1995. godine odnijeli 100.000 ljudskih života.

Radiosarajevo

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments