HomeNOVOSTIBIHRANO JUTROS OGLASILI SE IZ AMERIČKE AMBASADE: Gabriel Escobar odmah krenuo u...

RANO JUTROS OGLASILI SE IZ AMERIČKE AMBASADE: Gabriel Escobar odmah krenuo u akciju, kasni noćni razgovori u zgradi Ambasade, pogledajte fotografije…

Specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabriel Escobar stigao je jučer u popodnevnim satima u prvu službenu posjetu Bosni i Hercegovini otkako je imenovan na tu dužnost.

Gabriel Escobar, specijalni izaslanik američkog predsjednika Joea Bidena za Zapadni Balkan svoju je posjetu Bosni i Hercegovini započeo razgovorom sa mladim aktivistima i poslovnim liderima o cijeni koju bh. građani plaćaju blokadom reformi i nastojanjima političara da se BiH pomjeri unazad, a ne naprijed, na njenom putu ka standardima EU za vladavinu prava, sigurnosti i prosperitetu, poručili su iz Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini, te objavili i fotografije s prvog sastanka.

Podsjetimo, Escobar će se danas na odvojenim sastancima susresti s predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH Željkom Komšićem, Šefikom Džaferovićem i Miloradom Dodikom.

Tokom posjete Escobar će posjetiti Sarajevo i Banju Luku kako bi ponovio podršku SAD-a suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine te s dužnosnicima razgovarati o ključnim pitanjima korupcije i pozvati sve lidere da se vrate dijalogu i kompromisu.

(SB)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments