HomeNOVOSTIRoditelji djevojčice iz Kaknja: Tijelo je počelo da joj se hladi

Roditelji djevojčice iz Kaknja: Tijelo je počelo da joj se hladi

Roditelji dvoipogodišnje djevojčice iz Kaknja, koja je peti dan u komi nakon rutinske operacije oka u privatnoj sarajevskoj ordinaciji za N1 su rekli kako je njihova kćerka danas “krajnje kritično”.

“Razgovarali smo upravo na intenzivnom odjelu Pedijatrije KCUS sa načelnicom i dežurnim ljekarom. Tako su nam rekli. I tijelo je počelo da se hladi. Nismo ulazili kod nje dok ne budu gotovi PCR testovi.”, rekao nam je otac Muris.

Testirani su na KCUS, kada su stigli, nisu ništa morali platiti, dodaje otac, vratiće se kad ih nazovu da su testovi gotovi, da vide kćerku.

Majka Amira, svjesna je, kaže za N1, “svega, i onog što može biti”.

“Rekli su nam istinu ljekari, šta možemo očekivati, da je mogu priključiti na aparate. Ja kao majka nikada neću dozvoliti da je isključe, dok srce ne stane. Neću i to ne mogu uraditi. Nikada. Naredne sedmice opet će nas zvati na sastanak.”, kaže nam, vidno potresena, majka čija je kćerka kobno završila nakon operacije oka, koju je predvodila doktorica Nina Jovanović, a asistirala prof.dr. Jasmina Halimić u “iznajmljenoj” privatnoj ordinaciji Rožajac/Bejtović.

Na pitanje N1 da li je uopšte razgovarala sa doktorima nakon kobne operacije njene kćerke, majka je rekla da ju je nekoliko puta zvala dr. Nina Jovanović, a doktora Suada Rožajca je majka sama pitala – šta se dogodilo ?

Rožajac rekao majci- “ne znam šta se dogodilo“

Odgovor Rožajca koji je dobila bio je: “Ne znam ni ja.”

Podsjetimo, zdrava djevojčica za urednim nalazima, potrebnim za operativni zahvat, ušla je u “stomatološku ordinaciju- na oftalmološki operativni zahvat” na nogicama, a odvezena vozilom hitne pomoći na KCUS. U komi!

Verlab, jedina laboratorija za verifikaciju osoblja i operme ordinacija u BiH potvrdila je za N1 da ni ordinacije Rožajac/Bejtović, niti ordinacija Halimić nisu zakonski verififikovane.

U svim privatnim ordinacijama izvršena je inspekcija, a policija i Tužilaštvo KS izuzeli su sav materijal iz ordinacija, saslušalo sve učesnike kobnog događaja u kojem je najveća žrtva dijete starosti dvije i pol godine, te preduzima radnje na utvrđivanju svih okolnosti događaja.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments