HomeNOVOSTIBIHŠarović: Dodikov potez je “Gadafijevski pokušaj”

Šarović: Dodikov potez je “Gadafijevski pokušaj”

Ne stišavaju se reakcije na izjavu Milorada Dodika da je u Republici Srpskoj pokrenut proces čija je suština vraćanja dejtonskih nadležnost, te da će biti povučene odluke o formiranju Oružanih snaga, indirektnim porezima i VSTV-a BiH.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović kazao je za N1 kako je ovo jedna u nizu neozbiljnih najava i inicijativa, te da će na ovaj način, kako je rekao Republika Srpska postati problem, i unutrašnji, ali i međunarodni.

“Sa ovakvim stvarima zaista možemo da provociramo neke stvari, da postanemo jedna vrsta slučaja. Moje mišljenje je da tako ozbiljna pitanja koja su pomenuta u inicijativi, Oružane snage , VSTV, UIO. Da ih neki pojedinac samo “izbaci”, kao što je u ovom slučaju uradio gospodin Dodik, može samo neozbiljna osoba da takve krupne stvari uradi. To nije pitanje samo za jednog čovjeka i njegovu partiju. I ako nešto takvo pokrećete, morate da imate ozbiljan unutrašnji konsenzus, o tome raspravu moraju voditi i poslanici i parlamenti, a ne da se povedemo za inicijativom jednog čovjeka“.

Šarović kaže da za ovakav potez ako pokrećete, morate imati i podršku prijatelja, te naglašava kako ni Dodik a ni RS, u ovom trenutku nemaju ambijent za takvo nešto.

“To je jedna vrsta Gadafijsvkog pokušaja zbog kojeg ćemo trpiti samo mi, inicijativa će propasti , konsenkvence će da ima društvo. Ljudi, narod , Republika Srpska i ja zaista mislim da je kranje vrijeme da se takve inicijative ne uzimju za ozbiljno i da dožive veliku pažnju i ne vjerujem da će izorditi bilo šta ozbiljno.”, naglašava predsjednik SDS-a.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments