HomeNOVOSTIBIHŠAROVIĆ PORUČIO DODIKU DA NE BRINE ZA NJEGA: "Uvijek se sjetim koliko...

ŠAROVIĆ PORUČIO DODIKU DA NE BRINE ZA NJEGA: “Uvijek se sjetim koliko se ‘sekirao’ kada je visoki predstavnik…”

Neka se Dodik ne brine za Mirka Šarovića i moj patriotizam.

Kad krene da brine, uvijek se sjetim Dodikove “brige” za Nikolu Poplašena, kada ga je Visoki predstavnik smijenio prije 20 godina – istakao je Mirko Šarović komentarišući Dodikove izjave da navodno od Gabrieala Escobara, zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Euroaziju i specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan, Šarović i Mladen Ivanić treba nešto da dobiju.

– Sjetim se i koliko se Dodik “sekirao” kada je mene smjenjivao Paddy Ashdown i lišio svih prava građanina punih devet godina. Umjesto što brine za mene neka se brine za svoj narod da opstane i preživi u ovim teškim vremenima nerazumnih vođa kojima i sam pripada – poručio je Šarović, saopćio je SDS.

Šarović je kazao da je Dodik izgleda čovjek koji sve zna, i “šta će nam kao opoziciji i kao pojedincima dati Escobar koji još nije ni kročio u BiH niti je povukao bilo kakav potez”.

– Dodik zna da dijeli lekcije svima, i Americi i Njemačkoj i Evropskoj uniji i te lekcije možemo da čujemo svakog dana. Jedino ne zna ono što bi trebao da radi a to je da RS-u i našem narodu omogući normalan i pristojan život, da im osigura radna mjesta i da radi za opći napredak RS-a – istakao je predsjednik SDS-a i dodao:

– Umjesto osmijeha na licima naših građana, vidljive su svakodnevne brige zbog njegove nerazumne politike koju stavlja u oblandu lažnog patriotizma dok rijeke naših mladih ljudi kontinuirano napuštaju zemlju.

Dodik je, podsjetimo, izjavio da je za javnost u RS-u mnogo važno da lideri opozicije kažu šta su od Escobara tražili zauzvrat ako “ne podrže srpsko jedinstvo i Dodikovu inicijativu za vraćanje nadležnosti”. – Da li su tražili sankcije za RS ili za Dodika, da li su tražili da dođu na vlast na spekulativan način…!? Saznat ćemo i to, neka ne brinu junaci iz opozicije – rekao je Dodik.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments