HomeNOVOSTIBIHSDA: ŽIVOTNA MUDROST I POLITIČKA VIZIJA ALIJE IZETBEGOVIĆA SU NAM ORIJENTIRI

SDA: ŽIVOTNA MUDROST I POLITIČKA VIZIJA ALIJE IZETBEGOVIĆA SU NAM ORIJENTIRI

U okviru redovnih programskih aktivnosti IV generacije Političke akademije SDA Zenica održano je predavanje iz nastavnog modula “Uvod u politiku”. Gost-predavač je bio MIRZA HAJRIĆ – ugledni novinar, publicista, bivši savjetnik predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića, direktor agencije FIPA, udruženja Amus, savjetnik u Svjetskoj banci u Washingtonu, nekadašnji dopisnik Oslobođenja iz Londona i ambasador BiH u Australiji.

Gospodin Hajrić govorio je o svom bogatom društvenom iskustvu, u kojem najzapaženije mjesto zauzima rad u kabinetu predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića, čija životna mudrost, osjećaj za pravičnost, briga za narod i politička vizija moraju biti orijentiri i vodilje u današnjim teškim prilikama. Pohvalio je mlade polaznike PA SDA Zenica jer su odlučni da uče, stiču nove vještine i bore se za perspektivniju i sigurniju budućnost.

Potrebno je raditi na bošnjačkom jedinstvu – političkom uz podršku vodećih intelektualaca i patriotski orijentiranih nevladinih udruženja – kao kičmenom stubu BiH, a i na BH društvenom jedinstvu sa onima koji Bosnu i Hercegovinu osjećaju kao svoju domovinu. Zajedno ćemo prije pobijediti destruktivne političke opcije koje godinama drže našu domovinu u blokadi. Da bismo to uspjeli, SDA kao noseća politička snaga i drugi trebaju birati kvalitetne i kompetentne kandidate na ključne funkcije, jer više nemamo vremena za gubljenje! U ključnim pitanjima za opstanak BiH bitna je saradnja sa opozicijom. Kada postignemo dobru sinergiju i međunarodni faktor će imati manje prostora za gubljenje i svog i našeg vremena i biće primorani da podrže napredak i normalno demokratsko i civilizirano uređenje zemlje” – naglasio je ambasador Hajrić.

Predsjednik SDA Zenica prof.dr.Nezir Pivić, izvršna koordinatorica PA SDA mr.sc.iur Lejla Zilić Čurić i predsjednik Uprave PA SDA Jasmin Duvnjak najavili su intenziviranje nastavno-radnih aktivnosti u okviru programa Političke akademije, te u skorom periodu dolazak uglednih i afirmisanih gostiju-predavača (univerzitetskih profesora, državnika, političara, biznismena, novinara, predstavnika civilnog društva i međunarodnih organizacija).

Hayat

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments