HomeNOVOSTIBIHŠepić: Minimalna plata mora ići na 1000 KM- sramno je da neki...

Šepić: Minimalna plata mora ići na 1000 KM- sramno je da neki poslodavci imaju dobit desetine miliona, a radnicima platu 500-600 KM

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić je gostujući na BHT1 televiziji ponovo potencirao na dogovoru i akciji vlasti u BiH koja mora na dnevni red konačno staviti i usvojiti minimalnu platu od 1000 KM.

Šepić je ponovio stav svoje stranke i podsjetio da je od osnivanja Nezavisnog bloka insistirao na povećanju plata u BiH, a zatim je pokazao i listu firmi u BiH koje su imale milionske, neke čak i skoro stotinu miliona KM na godišnjem nivou, a radnicima isplaćuju platu 500-600 KM.

Radi se o, kako je poznato mnogim firmama, medju kojima su najočitije Bingo, Ina, Hifa, Lager…

“U državi i vlasti koju bih ja vodio, ovo ne bi bilo moguće. Da privatnici zaradjuju desetine i stotinu miliona, a radniku daju platu 500-600 KM, istim tim radnicima koji su im i zaradili te velike dobiti? Pa to je sramno i to je moguće jedino ako nesposobna i korumpirana vlada dozvoli da se to radi od radnika, a to ova vlast dopušta. Zato se to mora hitno zaustaviti i zakonom natjerati poslodavce da bolje poštuju radnika, a odgovorna vlada bi uz ove reforme morala dijelom i rasteretiti poslodavce, ali ipak u fokusu podrške mora biti čovjek i radnik i vraćanje povjerenja u budućnost ove zemlje kako bi naša mladost, umjesto da mahom bježi, ostajala u BiH i ovdje gradila svoju budućnost i podizala svoje porodice.”- izjavio je Senad Šepić.

On je tokom emisije još govorio i o konačnom usvajanju elektronskog glasanja i poštenih izbora, ravnomjernog razvoja i većeg ulaganja u Krajinu i druge zapostavljene dijelove BiH, o tome da porodilja, policajac, nastavnik i medicinska sestra na prostoru cijele BiH mora imati ista primanja, te najavio da će svoja rješenja o svim važnim pitanjima u BiH njegova stranka predstaviti na velikoj Programskoj konvenciji Nezavisnog bloka koja će biti održana 31. oktobra u Sarajevu.

Cijelo gostovanje, veoma otvoreno, možete pogledati OVDJE.

Cazin.net

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments