HomeNOVOSTIREGIONSRPSKI OSNOVCI POLUDELI ZA OVIM SOKOM, U CG ZABRANJEN! Pola litre je...

SRPSKI OSNOVCI POLUDELI ZA OVIM SOKOM, U CG ZABRANJEN! Pola litre je 1.000 dinara, ali ga NE PIJU nego ovo rade s njim

Kupovina “Prime” soka od strane djece u Srbiji je u porastu, unatoč njegovoj zabrani u Crnoj Gori.

Posljednjih se dana na društvenim mrežama među roditeljima povela žestoka rasprava o skupom napitku “Prime” koji djeca sve češće kupuju. Sok se inače prodaje na benzinskim crpkama i zahtjeva značajna novčana ulaganja, a pola litre tog napitka stoji i do tisuću dinara.

šlager pevač🎙 on X: “@SanjaKuzmanovix 5 litara goriva, bre. Jeb’o parizer 🤣🤣🤣” / X (twitter.com)

U opisu proizvoda za ovaj napitak u Srbiji stoji da je posebno namijenjen sportašima i onima koji se bave fizičkim aktivnostima, jer omogućava pravilnu hidrataciju i ne sadrži kofein i gluten. Piće je dostupno u dvije varijante: Prime Energy i Prime Hydration, a obje sadrže esencijalne vitamine B6 i B12, minerale, kokosovu vodu i umjetna sladila. Jedina razlika između njih je da Prime Energy uključuje kofein, dok Prime Hydration ne sadrži.

Angela Dowling on X: “My Prime Hydration Collection. @KSI @LoganPaul @PrimeHydration #Prime #primehydration #Drink #foryoupage #foryou #fypシ゚ https://t.co/hJ94a5yvlE” / X (twitter.com)

Uključivanje umjetnih sladila u ovo piće može imati negativne učinke na njegovu ukupnu zdravstvenu vrijednost. Istraživanja pokazuju da ovi zaslađivači mogu poremetiti prirodnu ravnotežu crijevnih bakterija i mikrobioma. Dodatno, ključno je napomenuti da se Prime ne preporučuje osobama mlađim od 15 godina, dok bi Prime Energy trebali izbjegavati oni mlađi od 18 godina.

Arsil on X: “Deca masovno traže skup sok!!! https://t.co/NWxUQ37drr” / X (twitter.com)

Kako izvještava news24com, čini se da spojevi BCAA, koji potiču rast mišića, mogu imati implikacije na razvoj fetusa. Nisu provedena istraživanja o učincima BCAA na osobe mlađe od osamnaest godina, stoga se njihova sigurnost ne može definitivno jamčiti. Osim toga, roditelji su izrazili zabrinutost zbog toga što njihova djeca kupuju BCAA na veliko i onda ih preprodaju u manjim količinama zbog visoke cijene pola litre soka, koja može stajati i do tisuću dinara.

Čini se da su čak i mladi osnovnoškolci prihvatili neobičan trend fotografiranja s bocom. Ono što je još bizarnije jest da uz ovaj trend postoji naknada. Kako pišu crnogorske Vijesti, ovo piće je privremeno zabranjeno dok ne prođe rigorozna laboratorijska ispitivanja.

Prema Institutu za javno zdravstvo, prisutnost kofeina u njemu ima dubok utjecaj na ključne organe poput središnjeg živčanog sustava, bubrega i mozga. Njegova pogubnost višestruko se povećava kada se konzumira uz alkohol.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments