HomeNOVOSTIBIHStevandić u Moskvi: RS se neće priključiti antiruskoj histeriji

Stevandić u Moskvi: RS se neće priključiti antiruskoj histeriji

Delegacija Narodne skupštine Republike Srpske, sa predsjednikom Narodne skupštine Nenadom Stevandićem, razgovarala je danas u Moskvi sa predsjednikom Državne dume Ruske Federacije Vjačeslavom Viktorovičem Volodinom o odnosima dvije države i odnosima Rusije sa RS.

Nakon sastanka delegacija Narodne skupštine Republike Srpske prisustvovala je plenarnoj sjednici Državne dume Ruske Federacije. Pred početak sjednice predsjednik Volodin pozdravio je delegaciju Republike Srpske koja je pozdravljena aplauzom.

Stevandić izjavio je da je na sastanku sa Volodinom razgovarano o dosadašnjoj saradnji i projektima i da je konstatovano kako ne postoje sporna pitanja između entiteta RS, Bosne i Hercegovine i Ruske Federacije.

“Republika Srpska već dugi niz godina ima odlične odnose sa Rusijom i mi smo predstavili svoje stavove koji se odnose na uspostavljanje mira i prekid svih neprijateljstava. Nadamo se da će do toga doći u narednom periodu“, izjavio je Stevandić.

On je istakao da RS ostaje neutralna i da se neće priključiti antiruskoj histeriji i dodao da osuđuje svaki pokušaj prikazivanja RS-a kao ruske platforme u Evropi, budući da ni Ruska Federacija nikad nije tražila tako nešto.

„Nadamo se da će naš stav o neutralnosti dobiti svoju verifikaciju u budućnosti. Manje države poput naše nemaju tu privilegiju da se miješaju u sukobe“, dodaje Stevandić.

Stevandić je dodao da je RS zbog svog stava dobila nezvanične čestitke i izrazio nadu da će one jednom biti i zvanične.

Nakon sastanka u Državnoj dumi, Stevandić je položio je vijenac na Grob neznanog junaka, odajući počast svim borcima protiv fašizma.

Delegacija iz RS koja je u Moskvi nastavlja danas posjetu moskovskom Državnom institutu za međunarodne odnose i sastankom sa prvim zamjenikom ministra inostranih poslova Ruske Federacije Vladimirom Genadijevičem Titovim.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments