HomeNOVOSTIBIHSVI BJEŽE OD DODIKOVE RATNOHUŠKAČKE POLITIKE: Šarović otvoreno poručio - "SDS ne...

SVI BJEŽE OD DODIKOVE RATNOHUŠKAČKE POLITIKE: Šarović otvoreno poručio – “SDS ne podržava ništa što može dovesti do UGROŽAVANJA MIRA”

Kockanje sa statusom Republike Srpske nije put kojim treba da idemo – izjavio je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

On kaže da SDS ne podržava ništa što može dovesti do ugrožavanja mira i bezbjednosti te da zbog toga neće podržati najave Milorada Dodika o povlačenju saglasnosti u Narodnoj skupštini RS-a za Oružane snage BiH, SIPA-u…

“Treba da progovore normalni ljudi naspram lude politike. Dodikova politika je najveća opasnost za Republiku Srpsku”, istakao je Šarović.

On navodi da Dodik nije naišao na podršku za svoje ideje ni u BiH, niti u inostranstvu, a smatra da je on problem za Republiku Srpsku i da će, ako već nije, biti problem i za Srbiju.

“Dodik ulazi u varijantu koju on ne može iznijeti. Posljednja formulacija mu je bila ‘samostalna RS u okviru BiH’. I to je neki Dejton 2 ili Dejton 3 ili negiranje Dejtona. Takve stvari ne mogu proći bez učešća većih sila”, upozorio je Šarović, saopćeno je iz SDS-a.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments