HomeNOVOSTIBIHTegeltija: Svaki pokušaj hapšenja predstavljao bi teško kršenje Dejtona

Tegeltija: Svaki pokušaj hapšenja predstavljao bi teško kršenje Dejtona

“Ne treba ni pomišljati na ugrožavanje bezbjednosti predstavnika srpskog naroda u Predsjedništvu BiH jer bi to bio napad na izbornu volju naroda Republike Srpske, a ne na Milorada Dodika, što bi dovelo do radikalizacije situacije u BiH”, poručio je savjetnik člana Predsjedništva za pravna pitanja Milan Tegeltija.

Tegeltija je u izjavi Srni podsjetio da Dodik ima imunitet od krivičnog gonjenja, što je vezano za funkciju koju obavlja u Sarajevu, a sve u vezi sa BiH radi u tom svojstvu.

“Svaki pokušaj njegovog hapšenja, dok zbog posla mora boraviti u Sarajevu, bio bi teško kršenje Dejtona i uvelo bi BiH u nepredvidiv razvoj događaja”, rekao je Tegeltija Srni.

Tegeltija je naglasio da se sa tim ništa ne bi riješilo, samo bi se BiH dovela tamo gdje to niko ne želi.

Tegeltija se danas oglasio i na Twitteru sa nizom statusa.

https://twitter.com/Milan_Tegeltija/status/1449332351541071876?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1449332351541071876%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fba.n1info.com%2Fvijesti%2Ftegeltija-svaki-pokusaj-hapsenja-predstavljao-bi-tesko-krsenje-dejtona%2F

Podsjetimo, tužilac Tužilaštva BiH Džermin Pašić inicirao je hitno formiranje predmeta zbog medijskih istupa člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u kojima iskazuje prijetnje teritorijalnom integritetu i najvišim institucijama BiH.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments