HomeNOVOSTIBIHTOTALNI HAOS U RS-u, DODIKA NAPUŠTAJU NAJBLIŽI SARADNICI: Čubrilović bježi sa mjesta...

TOTALNI HAOS U RS-u, DODIKA NAPUŠTAJU NAJBLIŽI SARADNICI: Čubrilović bježi sa mjesta predsjednika NSRS-a, neće ga biti ČAK…

Kako saznaje televizija BN dužnost predsjednika preuzet će potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srpske Željka Stojičić iz SNSD-a.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović najavio je svoje odsustvo i odredio ko će, dok njega nema, obavljati funkciju prvog čovjeka najvišeg zakonodavnog organa u Republici Srpskoj.

Kako saznaje bijeljinska televizija BN, Čubrilović je ovo saopštio najbližim saradnicima, navodeći da ga neće biti dva mjeseca.

Kako saznaje BN, dužnost predsjednika preuzet će potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srpske Željka Stojičić iz SNSD-a.

U javnosti nisu poznati pravi razlozi odsustva predsjednika NSRS, koji će se, kako saznaje BN, pravdati njegovim zdravstvenim problemima.

Posljednjih dana se moglo čuti da se Čubrilović protivio namjerama Milorada Dodika da u NSRS legalizuje ideje o prenosu nadležnosti s BiH na Republiku Srpsku.

Čubrilović se prethodnih dana sastao sa predstavnicima američke administracije, ali i sa predstavnicima EU i ambasadorima Velike Britanije i Njemačke.

Kako saznaje BN, njemu je jasno rečeno šta se može desiti ukoliko dođe do održavanja sjednice NSRS u vezi najavljenih prenosa nadležnosti s BiH na Republiku Srpsku.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments