HomeNOVOSTIBIHVOJIN MIJATOVIĆ ŽESTOKO ODGOVORIO NA NAPADE IZ REPUBLIKE SRPSKE: „Ko je patriota,...

VOJIN MIJATOVIĆ ŽESTOKO ODGOVORIO NA NAPADE IZ REPUBLIKE SRPSKE: „Ko je patriota, a ko izdajnik u Banjoj Luci…“!?

Na adresu potpredsjednika SDP-a BiH Vojina Mijatovića, jučer nakon razgovora za „Slobodnu Bosnu“ i oštrog stava prema nacionalističkim ispadima u Banjoj Luci, stigle su brojne osude od strane istih.

Vojin Mijatović se jutros oglasio uputivši otvoreno pismo koje prenosimo u cijelosti.

KO JE PATRIOTA, A KO IZDAJNIK U BANJA LUCI?

-Ja sam Vojin Mijatović rođen u Banja Luci, odrastao u Beogradu, a već 22 godine sa svojom porodicom živim u Banja Luci u svojoj Bosni i Hercegovini.

Dve decenije sam radio kako u entitetskim tako i državnim institucijama, moja biografija i moj imovinski karton je javna stvar i svako ko želi može pronaći u javnim dokumentima.

-Politički zagovaram zajednički život, multietničku i sekularnu državu u kojoj se svi narodi poštuju, ne mrze, u kojoj vladaju zakoni, u kojoj institucije rade za građane a ne partije i stranke.

-Antifašista sam, i to ceo svoj život, bio sam ponosan kao član SNSD-a koji je tada baštinio antifašističke vrednosti, a ponosan sam i danas kao član SDP-a koji baštini antifašističke vrednosti.

-Zalažem se za članstvo u EU i NATO, zalažem se radnička prava, prava manjina, zalažem se da u BiH minimalna plata bude 2.000 KM, a minimalna penzija 1.000 KM.

Zalažem se da u BiH imamo jedan obrazovni program, a da svako ima pravo na svoj jezik.

-Zalažem se da veronauka nema šta da traži u školama, ali da nam deca trebaju učiti bar još jedan strani jezik i nove tehnologije.

Zalažem se da verskim zajednicama nema mesta u politici, kao što politici nema mesta u verskim zajednicama, veroispovest je privatna stvar svakog građanina!

-Ako je ovo sve izdaja jednog rođenog Banjalučanina prihvatam izdajnik sam, a samo dobro svi razmislite šta vam nude ove silne patriote, a još jednom napominjem i spreman sam javno da izađemo pred građane i položimo račun od obrazovanja, do imovine i načina kako smo je svi stekli, do profesionalne biografije!

Ako sam izdajnik što volim svoju zemlju Bosnu i Hercegivinu sa zadovoljstvom ću reći izdajnik sam, ali dok sam živ boriću se za građansku i evropsku Bosnu i Hercegovinu, ni srpsku, ni bošnjačku, ni hrvatsku, već zemlju svih nas Bosanaca i Hercegovaca, poručio je Mijatović.

Integralni intervju Vojina Mijatovića za “Slobodnu Bosnu” možete pročitati OVDJE.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments