HomeUncategorizedVučević i Dačić na Dodikovom Saboru: O Kosovu, Dejtonu, velikoj Srbiji…

Vučević i Dačić na Dodikovom Saboru: O Kosovu, Dejtonu, velikoj Srbiji…

Lider SNS-a, ministar odbrane Srbije Miloš Vučević obratio se danas na Saboru SNSD-a u Doboju.

“Sedmi Sabor SNSD se dešava u složenim okolnostima u RS, BiH, cijelom regionu. Apel nas iz SNS prema vama je da je ovo vrijeme kada moraju da dominiraju dvije srpske vrline, sabornost i sloga. Sve što nas je zadesilo prethodnih mjeseci, godina je alarm da se okupimo, ne da isto mislimo, ali da sačuvamo narodni interes. Samo uz slogu možemo da budemo dostojni nasljednici i Nemanjića i Karađorđevića i Miloša i Spomenka Gostića…Hvala Vama, ne protokolarno, ne iskreno, hvala Vam predsjedniče Dodik, i u ime predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, na svemu sto smo radili zajedno”, kazao je.

Naglasio je da nema euforičan govor, jer nosi “veliki bol zbog gubitaka na KiM, veliku zabrinutost za sudbinu srpskog naroda”. Dodao da se pogazilo međunarodno pravo.

“Vidjeli ste kakva je tragedija zadesila našu braću na KiM, kakav se teror provodi nad njima, upravo one koji su upozoravali na teror nazivaju teroristima”.

“Želim da Vam RS bude iznad stranačkih interesa. Da kao vladajuća stranka u RS radite na srpskoj slozi svih Srba, ma gdje da žive, nas veže isti jezik, kultura… Uspješan rad, sabor i sloga, kao što stih iz naše himne kaže sloga biće poraz vragu, u pobjede i do pobjede“, zaključio je uz aplauze.

Ivica Dačić, lider SPS-a, obratio se skupu, kazavši da “mnogi govore da su problem Srbi u BiH”.

“Mnogi danas govore, problem su Srbi u BiH, ne problem je ako se ne poštuje Dejtonski sporazum, svi konstitutivni narodi, oba entiteta i RS i “bošnjačko – hrvatske federacije”.

“Niko ne smije da dira RS“, rekao je Dačić, što je okupljene novinare asociralo na neke izjave Slobodana Miloševića devedesetih…

“Ja sam rođen na KiM, vi ste rođeni u RS, ne tražimo mi tuđe, mi branimo naše”, naglasio je Dačić.

Osvrnuo se na mijenjanje mjesta iz prvog reda u sali u momentu kada je radno predsjedništvo zauzelo mjesta na bini.

“Čim su ustali, popunio se prvi red. Ne napuštajte tako lako svoja mjesta, to vam govorim iz ličnog iskustva, zato ga ja i ne napuštam. Samo čvrsto, odlučno i pametno. Treba nam sad bratstvo i jedinstvo, ali unutar srpskog naroda. Živjela RS, Živjela Srbija”, rekao je Dačić i dobio velike ovacije.

Upitao je na opaske o velikoj Srbiji:

“Koliko bi po vašem mišljenju Srbija trebala da bude mala, da bi vama bilo u redu. Do konačne pobjede”, završio je.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments