HomeNOVOSTIVučićeve prijetnje Albancima: Katastrofalno za nas, ali loše i za njih

Vučićeve prijetnje Albancima: Katastrofalno za nas, ali loše i za njih

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se 25. novembra u Moskvi sastati sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom i naglasio da će taj sastanak odrediti ekonomsku i energetsku budućnost Srbije

Vučić je rekao večeras novinarima da će prije toga ići u Glazgov gdje će se “sastati sa mnogo predsjednika država i predsjednika vlada najmoćnijih zemalja svijeta”, ali da je susret u Moskvi odlučujući.

Odgovarajući na pitanje “kako gleda na histeriju hrvatskih medija” na izgradnju aerodroma u Trebinju, Vučić je rekao da je “histerija u Hrvatskoj prisutna oko svega što radi i gradi Srbija”.

On je naglasio da taj aerodrom gradi Srbija i da će to biti aerodrom Srbije, a ne njegov lično, iako ga Hrvati nazivaju “Vučićev aerodrom”.

“Sve što radimo radimo za Srbiju u ovom slučaju i za Republiku Srpsku čak i za Bosnu i Hercegovinu, međutim meni je nešto drugo tamo zaparalo uši i oči, a to je da je to (Aerodrom Trebinje) dokaz naše ekspanzionističke politike”, rekao je Aleksandar Vučić.

On je upitao kako je moguće da Hrvati nisu optužili za ekspanzionističku politiku Francusku, koja je sa Srbijom napravila koncesioni ugovor za Aerodrom “Beograd” ili da Njemačka ima takvu politiku od Ljubljane do Sofije pošto upravljaju tim aerodromom.

Prema njegovim riječima, sve što važi za druge ne važi za Srbiju.

“A sve što ne važi za njih važi za Srbiju. Zašto, zato što je Srbija danas mnogo jača nego što je bila i oni to ne mogu da podnesu”, izjavio je Vučić nakon sastanaka delegacija Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije.

On je naveo da su Hrvati kao ozbiljan narod i država napravili neke dogovore, a da Srbija ima određene dokaze do kojih je došla njena služba o tome.

“Oni su napravili na nekoliko nivoa različite sastanke i rekli su `naše vitalne nacionalne regionalne interese ugrožava Srbija, odnosno njen glavni protagonista i potrebno je sve što se može uraditi da bude srušen što prije jer tako će Hrvatska da se vrati na poziciju prve regionalne sile, koju niko nikada neće moći da ugrozi pošto je ona i u EU, u NATO, a Srbija će otići u zapećak`”, rekao je Aleksandar Vučić.

On je naveo da svakog dana u Hrvatskoj ima stotine negativnih objava o Srbiji i da je jasno šta je njihov cilj.

Govoreći o stanju na Kosovu, Vučić je rekao da je “zabrinut zbog prijetnji” Prištine i “namjere da zauzmu trafo-stanicu Valač, ali da su se grdno prevarili oni koji to planiraju”.

“Iz `određenog` razloga čekaju 6. novembar planirajući da zauzimaju `Valač`. To bi bile za nas katastrofalno loše vijesti, za nas narod, ali nisam siguran da bi to bile mnogo dobre vijesti i za njih. Ko to planira mora dobro da razmišlja o svojim postupcima”, poručio je Aleksandar Vučić.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments