HomeNOVOSTIBIHVukanović: Živimo u “Bambuča teritoriji”, doktor Mengele vam nije ravan

Vukanović: Živimo u “Bambuča teritoriji”, doktor Mengele vam nije ravan

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske počela je burno. Poslanik Nebojša Vukanović tražio je da se na dnevni red uvrsti smjena potpredsjednika NSRS Denisa Šulića, čemu su se poslanici SNSD-a usprotivili. Razlog je taj što je kao vozača zaposlio osobu koja je “otela i pre*ukla mladića iz Gradiške 9. jula” zbog čega je i uhapšen. Vukanović je vrištao i dobio dvije opomene. Glavna tema uvodnog dijela je afera “Kiseonik”.

SNSD-ov poslanik Igor Žunić kazao je kako se ovo treba skinuti s dnevnog reda jer je Šulić “rijetko odgovorni političar na sceni i da ga treba pohvaliti, a ne smijeniti”.

“Prijedlog je potpuno politikanstvo”, naveo je Žunić.

Vukanović je odgovorio oštro zbog čega ga je predsjedavajući NSRS Nedeljko Ćubrilović prekinuo, a tehnička služba ugasila mikrofon.

“Ne mogu da vjerujem da ste tako drski. Da ste došli danas a da niste podnijeli ostavke, svi redom. A posljednji Denis Šulić. To što mi živimo u ‘Bambuča teritoriji’, kojoj nije ravna Somalija i što se može dogoditi da bude lični izbor potpredsjednik NSRS osoba koja otme čovjeka, strpa u gepek, pre*uče i nanese teške tjelesne povrede, i s čime se sramoti NSRS, je ništa u odnosu na ono što ste radili ovih dana i mjeseci. Meni bliski ljudi, pokoj im duši, izgubili su život u trebinjskoj bolnici i ostao sam šokiran kada sam vidio da je glavni zdravstveni inspektor upozorio ministra zdravlja i sve institucije da se u trebinjskoj bolnici koristi tehnički, a ne medicinski gas. I da od vas nema odgovara 24 sata”, rekao je Vukanović.

Na komentar Čubrilović da se drži dnevnog reda, Vukanović je rekao “da se drži dnnevnog reda, a da se oni trebaju držati zakona”.

“Doktor Mengele vam nije ravan. Za vas ljudski život ne vrijedi ništa. Ni zakoni koje izglasa NSRS. Mi smo postali vaši zamorčići. Sedam sati zasjeda vlada da bi napisali tri nepovezane i besmislene rečenice. Da se u jednoj Njemačkoj utvrdi da je u benzinu 94 okatana, a 98 napisano i da su crkle tri turbine zbog toga – pao bi ministar saobraćaja. A ne da se utvrdi da ste tehničkim trovali ljude umjesto medicinskim kiseonikom. Gadi mi se što dijelim vazduh s vama. Hoću da se svi povučete”, kazao je Vukanović.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments