HomeNOVOSTIAKO PLANIRATE NA MORE U GRČKU SA DECOM, OVA MESTA IZBEGAVAJTE! Odmor...

AKO PLANIRATE NA MORE U GRČKU SA DECOM, OVA MESTA IZBEGAVAJTE! Odmor u danu postaje PAKAO – gužve, a sve traje do jutra!

Postoje letovališta u Grčkoj koje treba izbegavati ako putujete sa malom decom, što zbog buke i noćnog provoda, kao i zbog plaža koje nisu prilagođene deci.

Osim nekoliko mesta poznatih po bučnom i burnom noćnom životu, u Grčkoj nema mnogo letovališta koja bi trebalo da izbegavate ukoliko na letovanje idete sa decom. Međutim, Kavos na Krfu, Malia na Kritu, Laganas na Zakintosu i Kardamena na ostrvu Kos su pretežno baza za mlade Britance koji Grčkuposećuju uglavnom zbog dobrog provoda i imaju sadržaje i aktivnosti koje nisu primereni za decu.

Navedena ostrva su bez sumnje veoma lepa i ako budete u prilici obavezno ih posetite, ali za smeštaj na ovim ostrvima izaberite neko od mirnijih mesta koja su prilagođena porodicama i nude različite aktivnosti za decu. Ako želite da izbegnete mesta sa bučnim barovima i naglašenim noćnim životom logično je da bi trebalo da izbegavate ostrva poput Mikonosa gde se noćni život odvija do kasno u noć pa čak i do jutarnjih sati.
Mikonos je poznat po atmosferi koja možda nije prikladna za mlađu decu. Međutim, ostrvo ima i mnogo drugih aktivnosti i atrakcija koje mogu da se dopadnu porodicama. Na primer, na ostrvu ima mnogo lepih peščanih plaža koje su idealne za kupanje, sunčanje i druge aktivnosti. Sve u svemu, iako Mikonos možda nije najbolji izbor za porodice sa veoma malom decom, ipak može biti zabavna i prijatna destinacija za porodice sa starijom decom.

Ako imate bebu ili mlađe dete možda bi trebalo da izbegnete velike gužve i mesta sa mnogo turista, kao i ostrva za čiji obilazak treba više pešačenja. Poznatije turističke destinacije poput Santorinija ili Krita poznate su po svojim lepim i neobičnim plažama, ali mogu imati velike gužve tokom sezone dok Krit posebno iziskuje dosta obilazaka i izleta koji mogu biti naporni porodicama sa malom decom.

Santorini je grčko ostrvo poznato po neobičnim plažama i prelepim zalascima sunca. Međutim, treba imati u vidu da se većina atrakcija na Santoriniju nalazi na visokim liticama, što može biti teško za malu decom koja ne mogu da hodaju dugo ili se brzo umaraju.

Takođe, neke od plaža na Santoriniju su kamenite i mogu biti neprijatne za malu decu. Međutim, postoji nekoliko plaža sa peskom na kojima se deca mogu zabaviti i bezbedno kupati. Ako želite da izbegnete mesta sa lošom infrastrukturom ili ograničenim sadržajima za decu, izbegavajte manje poznata letovališta ili ostrva sa ograničenim opcijama za smeštaj i aktivnosti.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments