HomeNOVOSTIBIHAmbasador Samardžija: Turković neće poslušati nijedan Srbin

Ambasador Samardžija: Turković neće poslušati nijedan Srbin

Ambasador Bosne i Hercegovine u Ruskoj Federaciji Željko Samardžija kazao je danas kako je šefica diplomatije BiH Bisera Turković pozvala sva diplomatsko-konzularna predstavništva BiH u svijetu da 25. novembra obilježe Dan državnosti BiH. On je odbacio ovaj poziv zaključivši da Turković neće poslušati “niti jedna Srbin”.

Samardžija je ocijenio smiješnim da “onaj ko negira sve tekovine Narodnooslobodilačkog rata i ko je izbrisao sve tragove partizanske borbe danas” poziva na dostojanstveno obilježavanje Dana državnosti BiH.

Dodao je da Turković ne može nikome ništa da naredi, te da je ona zapravo pozvala DKP-ove da slijede njenu instrukciju.

“Prvo, nije naredila već pozvala, niti može narediti. Niti bi je poslušao ijedan Srbin. Ona se ponavlja tri puta godišnje, kao papagaj, i to postaje smijurija”, rekao je Samardžija Srni.

Inače, ambasador Samardžija postao je “poznat” javnosti u državi nakon učešća u aferi “Ikona” kada je spornu ikonu, koju Ukrajina smatra svojom, a koju je član Predsjendištva BiH Milorad Dodik poklonio ruskom ministru vanjskih poslova Sergeju Lavrovu, vratio iz Rusije u BiH. Samardžija je mimo pravila ikonu donio direktno Dodiku.

Podsjećamo, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike saopštilo je da 25. novembra državni organi, preduzeća i druga pravna lica neće raditi. Za razliku od FBiH, u drugom entitetu Republici Srpskoj se ovaj dan ne slavi i radni je.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments