HomeNOVOSTIBIHPenzioneri potreseni prizorima sa protesta: Izašla sam iz bolnice i došla ovdje!

Penzioneri potreseni prizorima sa protesta: Izašla sam iz bolnice i došla ovdje!

Penzionerka Tahira Fočo, koja je tek izašla iz bolnice gdje je bila nakon moždanog udara, danas se došla, kako kaže, solidarisati sa rudarima i donijet im hranu. Ona i njen suprug Mire su kroz suze ispričali da su potreseni prizorima koje su zatekli ispred zgrade Vlade Federacije BiH.

Tahira je otkrila kako je prva vijest koju je čula po izlasku iz bolnice bila da su radnici došli na proteste.

“Izašla sam iz bolnice i prva vijest koju sam čula… pretužno je. Pitam policiju koga čuvaju? Ovo je najmanje što možemo učiniti. Ne znam kako je moguće? Ovo je grozno . Svi trebamo biti s njima”, poručila je hrabra Sarajka.

Dodala je da se situacija u državi mora mijenjati, a to je jedino moguće ako građani “Sarajeva i drugih gradova u državi” dignu glas. “Kriminalci su na vlasti, a narod je na ulici”, dodala je.

Na pitanje reportera N1 kako pomaže rudarima, Tahira je kazala kako je donijela “malo pite, keksa, čokolade, jaknu…”.

Ponovila je kako se građani moraju solidarisati sa rudarima i da nam je “svijest nikakva”.

“Jutros sam opet trebala kod doktora, došla sam prvo ovdje”, kazala je sarajevska penzionerka.

Na pitanje reportera N1 zbog čega je bila u bolnici, odgovorila je – moždanog udara. A njen suprug, vidno emotivno potresen situacijom, dodao je “zbog nepravde”, sa čim se složila i Tahira Fočo.

Na kraju je dodala kako je gledala fotografije na kojima je ministar okružen specijalcima, a da je “Tito bio okružen rudarima”. “To sve govori o državi”, poentirala je velikodušna gospođa.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments