HomeNOVOSTIBIHAustrija 2022. godine: Ne želiš se vakcinisati – kazna 3.600 eura

Austrija 2022. godine: Ne želiš se vakcinisati – kazna 3.600 eura

Austrijski kancelar Alexander Schallenberg izjavio je da građani Austrije nemaju samo prava, već i obaveze, povodom odluke o zatvaranju zbog epidemije virusa korona i odluke o obaveznoj vakcinaciji svih.

Odbijanje vakcinacije bit će kažnjivo sa 3.600 eura kada imunizacija bude obavezna od sljedeće godine, a odbijanje buster doze kažnjavat će se sa 1.500 eura, saopštili su ranije austrijski zvaničnici.

Alexander Schallenberg je u intervjuu BBC-ju rekao da mu je žao što je Austrija morala da proglasi obaveznu vakcinaciju kao zakonsku obavezu, ali je napomenuo da je sadašnja stopa imunizacije preniska i da se kasni.

“Niko ne želi situaciju u kojoj nemate pristup krevetu na intenzivnoj njezi jer su kreveti popunjeni ljudima koji nisu primili vakcinu i imaju COVID-19”, izjavio je austrijski premijer.

U Austriji je stopa vakcinacije trenutno na nivou od 66 posto.

Alexander Schallenberg je rekao da zemlja želi da izađe iz začaranog kruga talasa epidemije i diskusija o mjeri zatvaranja javnog i privrednog života.

“Jedini način, jedina karta za izlazak je vakcina”, naglasio je austrijski kancelar.

On je rekao da je obavezna vakcinacije legalna i da to nije novi zakonski instrument, pošto je i u prošlosti imunizacija bila obavezna za neke bolesti.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments